GTranslate

English French German Italian Russian Spanish Slovenian Hungarian Macedonian

Tko je online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 90 

LoginZa upite glede mogućnosti dobivanja novinarskog statusa za ovu stranicu molimo kontaktirati ured Zajednice: vatra@vzvz.hr

Cool Hits Counter

O Zajednici

Vatrogasna zajednica Varaždinske županije, poznata i kao kolijevka hrvatskog vatrogasnog duha, krovna je stručna vatrogasna organizacija od posebnog interesa za Varaždinsku županiju. Pozivamo Vas da Više informacija o ustroju i aktivnostima Zajednice pronađete na ovim stranicama...

Članovi Zajednice

U Zajednicu su udružene 2 profesionalne postrojbe i 126 dobrovoljnih vatrogasnih društava s više od 10000 članova, odnosno oko 2000 operativnih vatrogasaca. U svakom od 6 gradova i 22 općine na području županije djeluje najmanje 1 vatrogasna organizacija, a posebna pažnja posvećuje se budućnosti vatrogastva kroz podršku aktivnostima više od 2000 pripadnika vatrogasne mladeži.

Aktualno - Ured Zajednice

Sukladno smjernicama glede ostvarivanja kvalitetne i brze komunikacije sa svojim članicama, ured Zajednice u ovom odjeljku objavljuje informacije o aktualnim aktivnostima u vatrogastvu na razini Varaždinske županije.

Za pregled Aktualnosti iz ureda Zajednice (uključujući Rasporede sati pri osposobljavanju vatrogasnih kadrova, kalendar manifestacija u 2016. godini i sl.) kliknite OVDJE.

Novogodišnji prijem za vatrogasce

 

Pozivu župana Varaždinske županije na novogodišnji prijem odazvalo se 80-ak predsjednika vatrogasnih zajednica općina i gradova te dobrovoljnih vatrogasnih društava.

 

..U nedjelju 7. siječnja 2018. u županijskoj palači upriličen je novogodišnji prijem za predsjednike vatrogasnih zajednica općina i gradova te dobrovoljnih vatrogasnih društava, uz predsjednike mjesnih odbora s područja Varaždinske županije. Domaćin ovog događaja bio je župan Radimir Čačić sa zamjenikom Robertom Vugrinom i posebnom savjetnicom Natalijom Martinčević.

 

 

..U svom obraćanju župan je uzvanike, upoznao s radom Županije, planovima i projektima u 2018. godini. Nekoliko puta naglasio je djelovanje DVD-ova i mjesnih odbora kao stupa društvenog života u mnogim mjestima i gradovima u županiji kao i postojanje potrebe izravne komunikacije s njihovim predsjednicima u vezi sa svim što ih tišti te o konkretnim prijedlozima za poboljšanje kvalitete života građana. Župan je izrazio spremnost Županije da se uključi u pripremu, a kasnije i realizaciju projekta izgradnje Regionalnog centra za civilnu zaštitu i spašavanje, u kojem će svoje mjesto imatii i vatrogasne službe.

 

 

..U ime osamdeseteročlane delegacije vatrogasnih organizacija, u kojoj su bili i županijski vatrogasni zapovjednik Ivica Labaš, počasni predsjednik Zvonko Biškup, zamjenik predsjednika Saša Lenček i tajnik Zajednice Zvonko Videc, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović je zahvalio na upućenim čestitkama te županu i suradnicima zaželio uspješan rad u novoj godini.

 

 

 

 

 

Predsjednici DVD-ova, VZG i VZO sa županom i suradnicima


tekst: tajnik VZŽ Varaždinske

Zvonko Videc, dipl.ing.

foto: VZVŽ, Varaždinska županija


 
blank   blank   blank