GTranslate

English French German Italian Russian Spanish Slovenian Hungarian Macedonian

Tko je online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 82 

LoginZa upite glede mogućnosti dobivanja novinarskog statusa za ovu stranicu molimo kontaktirati ured Zajednice: vatra@vzvz.hr

Cool Hits Counter

O Zajednici

Vatrogasna zajednica Varaždinske županije, poznata i kao kolijevka hrvatskog vatrogasnog duha, krovna je stručna vatrogasna organizacija od posebnog interesa za Varaždinsku županiju. Pozivamo Vas da Više informacija o ustroju i aktivnostima Zajednice pronađete na ovim stranicama...

Članovi Zajednice

U Zajednicu su udružene 2 profesionalne postrojbe i 126 dobrovoljnih vatrogasnih društava s više od 10000 članova, odnosno oko 2000 operativnih vatrogasaca. U svakom od 6 gradova i 22 općine na području županije djeluje najmanje 1 vatrogasna organizacija, a posebna pažnja posvećuje se budućnosti vatrogastva kroz podršku aktivnostima više od 2000 pripadnika vatrogasne mladeži.

Aktualno - Ured Zajednice

Sukladno smjernicama glede ostvarivanja kvalitetne i brze komunikacije sa svojim članicama, ured Zajednice u ovom odjeljku objavljuje informacije o aktualnim aktivnostima u vatrogastvu na razini Varaždinske županije.

Za pregled Aktualnosti iz ureda Zajednice (uključujući Rasporede sati pri osposobljavanju vatrogasnih kadrova, kalendar manifestacija u 2016. godini i sl.) kliknite OVDJE.

Novomarofski vatrogasci sudionici 1. Sajma sigurnosti i prevencije

 

Vatrogasci DVD-a Novi Marof predstavili se na 1. Sajmu sigurnosti i prevencije povodom Dana grada.

 

..U sklopu obilježavanja Dana grada, u Novom Marofu 8. lipnja 2018. održan je 1. Sajam sigurnosti i prevencije, u organizaciji Vijeća za prevenciju Varaždinske županije, Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Novog Marofa te Policijske uprave varaždinske.

..Budući da vatrogasci čine jednu od značajnijih karika u sustavu civilne zaštite i cjelokupnom sustavu zaštite i spašavanja i novomarofski vatrogasci su sudjelovali na ovom sajmu uz druge hitne službe - policiju, hrvatsku vojsku, hitnu medicinsku pomoć, crveni križ, gorsku službu spašavanja te privatne tvrtke za zaštitu ljudi i imovine...

 

 

..Vatrogasci su prezentirali dva vatrogasna vozila, od ukupno sedam s kojima raspolažu, te manji dio opreme kojom se služe prilikom rješavanja raznih vatrogasnih intervencija, čime su privukli pažnju velikog broja građana Novog Marofa i okolice koji su obišli sajam, a najviše pozornosti su dobili od djece, kako vrtičke dobi tako i školskog uzrasta, koja su sa svojim nastavnicima obišla sajam i s velikim zanimanjem razgledala vatrogasna vozila i opremu.

..Zaključak sudionika ovog sajma i prezentacije bio je da će vatrogasci sudjelovati na istom i dogodine, uz osmišljavanje moguće vježbe i nekih novih sadržaja.

 

 


 

 

 

tekst: Nedeljko Vukalović

foto: DVD Novi Marof


 
blank   blank   blank