Primopredaja vatrogasnih kombi vozila

U nepuna dva mjeseca, u svibnju i lipnju izvršena je svečana primopredaja dvaju vatrogasnih kombi vozila i to za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podevčevo i za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sudovec, oba Društva sa područja VZG Novi Marof.

Oba kombija su rabljena vozila, ali novijih godišta i u jako dobrom stanju. Nabavljena su uz pomoć financijskih sredstava Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa u iznosu od oko 70 posto i Dobrovoljnih vatrogasnih društava sa oko 30 posto sredstava. Budući su vozila koja su ista Društva posjedovala bila starija od 20 godina, potreba za zamjenom istih bila je i više nego neophodna.

Svečana primopredaja vozila DVD-u Podevčevo upriličena je na dan Sv.Florijana, 04.svibnja u Podevčevu, gdje se i održala sv.Misa za sve vatrogasce sa novomarofskog područja te susjednih vatrogasnih organizacija. Ovoj primopredaji nazočili su i gosti i uzvanici; gradonačelnik grada Novog Marofa Darko Hrenić, njegov zamjenik Dražen Slunjski, predsjednica gradskog Vijeća Novog Marofa Draga Bitar, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Biškup, predsjednik VZG Novi Marof Nedeljko Vukalović, zapovjednik VZG Zdenko Lacković, remetinečki župnik vlč. Josip Pavlek koji je ujedno blagoslovio vozilo te ostali gosti i uzvanici.


Primopredaja vozila DVD-a Podevčevo


Druga svečana primopredaja vozila DVD-u Sudovec upriličena je mjesec i pol kasnije u Sudovcu, u drugoj polovici lipnja. Ovoj primopredaji svojom nazočnošću svečanost su uveličali zamjenik gradonačelnika Marijan Kopjar, zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Stjepan Kovaček, rukovodstvo VZG Novog Marofa, gornjoriječki župnik vlč. Ivan Vragović koji je  blagoslovio vozilo te ostali gosti i uzvanici.

Nabavkom tih dvaju vozila, realiziran je plan Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa oko obnove voznog parka, svih članica VZG, poglavito vezano uz zamjenu kombi vozila, tako da sada sva Društva učlanjena u novomarofsku vatrogasnu zajednicu (osam) imaju novija kombi vozila, sva mlađa od 2001. godine, osim DVD-a Strmec, čiji kombi će ući u plan zamjene u narednom mandatnom razdoblju. Prosječna starost navedenih kombi vozila sada iznosi osam i pol godina.


Kombi vozila u VZG Novi Marof


Nedjeljko Vukalović