Održan 4 Kup DVD-a Vinica

4. Kup DVD Vinica održan je u subotu 18. kolovoza 2012. na nogometnom igralištu NK Vinica, pod pokroviteljstvom općine Vinica i supokroviteljstvom firme Vatropromet iz Zagreba.

Ovogodišnji Kup otvorili su načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, predsjednik VZ Varaždinske županije Zvonko Biškup i direktor firme Vatropromet Nenad Radojčić. Natjecanje je okupilo 10 natjecateljskih desetina i dvjestotinjak ljudi uz staze.


Po prvi puta u kratkoj povijesti natjecanja održano je  natjecanje i u ženskoj kategoriji te su za pobjednike u muškoj  i ženskoj kategoriji osigurani su veliki prijelazni pehari koji će krasiti vitrine pobjedničkih ekipa. Svake godine raste broj natjecatelja, a samim time i kvaliteta natjecanja, a što dokazuju i pobjednički rezultati.

U muškoj kategoriji prvo mjesto i prijelazni pehar osvojili su članovi DVD Vidovec, drugo mjesto pripalo je članovima DVD Zbelava, a treće mjesto osvojili su mladi domaći natjecatelji DVD Vinica.


Pobjednički pehar za DVD Vidovec

 

U muškoj konkurenciji treba spomenuti i posebno atraktivan nastup „B“ odjeljenja DVD-a Vinica, nazvane i „Dream team“, a koja je sastavljena samo od vatrogasnih dužnosnika. Tako su u toj ekipi nastupili: predsjednik VZO i DVD Vinica; predsjednik VZG Ivanec, zapovjednik VZO Vinica; zapovjednik DVD Maruševec, zapovjednik DVD Vinica, zamjenik zapovjednika DVD Vinica i 3 člana UO DVD Vinica.

“Dream Team” sastavljen od vatrogasnih dužnosnika


U ženskoj  kategoriji prvo mjesto i prijelazni pehar osvojila je ekipa DVD Vidovec  ispred ekipa DVD Maruševec i DVD Ivanec.

U sklopu 4. KUP-a DVD-a Vinica održano je i Općinsko natjecanje VZO Vinica, na žalost opet  bez odjeljenja DVD-a Gornje Ladanje, a koji koja već drugu godinu ne izvršava obaveze koje ima prema VZO Vinica.  U općinskom natjecanju prvo mjesto osvojili su mladi članovi DVD-a Vinica, drugo mjesto pripalo je DVD-u Donje Vratno, a treće mjesto osvojili su članovi „B“ odjeljenja DVD-a Vinica.


Muško “A” odjeljenje DVD-a Vinica

 


Muško “B” odjeljenje DVD-a Vinica

 


Na kraju natjecanja nestrpljivo se očekivalo najatraktivnije natjecanje za gledatelje, odnosno već tradicionalno natjecanje u povlačenju užeta, uz proglašenje najsnažnije ekipe natjecanja. Ovogodišnji pobjednik i najsnažnija ekipa postalo je „B“ odjeljenja DVD-a Vidovec, pobijedivši u finalu članove „B odjeljenja DVD-a Vinica. Treba napomenuti da je „B“ odjeljenje DVD-a Vidovec sudjelovalo samo u vježbi spretnosti te su propustili natjecateljski dio s ciljem prekida dominacije „B“ odjeljenja DVD-a Vinica s prošlih natjecanja u povlačenju užeta.

Članice i članovi DVD-a Vidovec



Zajednička fotografija nakon proglašenja rezultata


Cilj koji je postavio Upravni odbor DVD-a Vinica je ostvaren, a to je druženje što više vatrogasaca uz ostvarivanje što boljih natjecateljskih rezultata. Sljedeće godine u planu je podizanje kvalitete natjecanja, okupljanje što većeg broja odjeljenja, uvođenje discipline  za djecu i mladež, a u planu je i promjena naziva natjecanja koje će 2013.  vrlo vjerojatno nositi naziv „Memorijal“, uz uručivanje medalja za sve sudionike.

Miroslav Kelemenić