Održana 123. redovna izborna sjednica Skupštine DVD-a Vidovec

U subotu 26. siječnja 2013. godine održana je izborna sjednica Skupštine DVD-a Vidovec jednog od najstarijih društava u našoj županiji i na području Republike Hrvatske, a koje danas okuplja oko 140 članova.

U uvodnom dijelu nazočne je pozdravio predsjednik Društva Božidar Plečko.


Sjednici Skupštine prisustvovali su i mnogobrojni gosti i predstavnici dvadesetak vatrogasnih društava iz Hrvatske, od domaćih koji djeluju u sastavu VZO Vidovec (DVD Nedeljanec-Prekno i DVD Tužno), zatim gostujućih iz Pirovca, Dragonožca, Gračana, Kerestinca, Vidovca Zagrebačkog, Gotalova, Lepoglave, Kaznionice u Lepoglavi, Beretinca, Martijanca, Vrbanovca, Maruševca,  Petrijanca, Vinice, Gačica, Gojanca, do prijateljskih društava iz susjedne Slovenije (PGD Biš i Vitomarci). VZO Vidovec predstavljao je predsjednik Antun Kruhek, ispred VZ Varaždinske županije bio je predsjednik Zvonko Biškup, a nazočio je i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, te donačelnica Općine Vidovec Dubravka Rog.

Sjednicu je vodilo radno voditeljstvo u sastavu: Božidar Plečko, Antun Kruhek, Ana Kovačić i Stjepan Papec. 

 

Izvješće o radu Društva podnio je tajnik Stjepan Papec, dok je plan i program rada za 2013. godinu iznio zapovjednik Zdenko Buhin.

 

Vatrogasna postrojba DVD-a Vidovec protekle godine sudjelovala je na 11 intervencija, a najviše izlazaka zabilježeno je u prvom dijelu godine.


Natjecateljska odjeljenja sudjelovala su na brojnim natjecanjima  u našoj županiji gdje su postigli jako dobre rezultate: 11 pehara osvojeno je za prvo mjesto, 2 pehara za drugo i 2 pehara za treće mjesto te 2 prijelazna pehara.



 

Izvješće Nadzornog odbora podnio je Tomislav Šenjug, a izvješće Verifikacijskog povjerenstva Alen Plečko. Na sjednici su jednoglasno prihvaćena sva izvješća i plan rada koji za 2013. godinu predviđa daljnje obrazovanje vatrogasnih kadrova, održavanje i sudjelovanje na javnim vježbama i natjecanjima, nabavu i održavanje opreme i društvenih prostorija, kao i sudjelovanje na vatrogasnom hodocašću na Mariju Bistricu te ostale aktivnosti. Jedan od glavnih prioriteta svakako je zamjena navalnog vozila marke Magirus Deutz, proizvedenog 1957. godine, novijim vozilom.




 

Nakon davanja razriješnice dotadašnjem rukovodstvu, Upravnom i Nadzornom odboru, odnosno provedenog izbora, izabrano je novo rukovodstvo Društva za mandatno razdoblje od 2013. do 2017. godine.

Dužnost predsjednika Društva u navedenom razdoblju povjerena je i dalje Božidaru Plečko, zamjenik predsjednika ostaje Josip Papec, zapovjednikom vatrogasne postrojbe imenovan je također dosadašnji zapovjednik Zdenko Buhin, dok ce tajničke obveze i dalje će odrađivati dosadašnji tajnik Stjepan Papec.

 


 

Božidar Plečko               Josip Papec              Zdenko Buhin           Stjepan Papec

predsjednik DVD-a         zamjenik predsjednika              zapovjednik          tajnik


Čestitke na uspješnom radu vatrogascima DVD-a Vidovec te čestitke novoizabranom rukovodstvu uputio je predsjednik VZ Varaždinske županije Zvonko Biškup, kao i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić koji je obećao  i pomoć kod kupnje novijeg navalnog vozila, a kao znak dobre volje predao je virman s uplaćenih 50.000,00 kn.

 

 


Aniti Plečko i Mateji Kovačić uručene su diplome za zvanje vatrogasca, dok je Domagoj Šantek primio diplomu za vatrogasca 1. klase.

 

Spomenice za 60 godina primili su: Ivan Kliček i Franjo Posavec, dok su za 30 godina primili Krešo Simon i Mladen Košić, za 20 godina primio je Branko Simon, a za 10 godina primila je Gordana Horvat.

 

B. P.