Održana redovita izvještajno-izborna sjednica Skupštine DVD-a Leskovec

U nedjelju 17. veljače 2013. god. održana je redovita izvještajno-izborna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Leskovec.

Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne, nazočne je pozdravio predsjednik Društva Anđelko Modrić.


Sjednici Skupštine uz članove DVD-a Leskovec bili su nazočni  i predstavnici  iz slijedećih društva: Jalševec, Vrbanovec, Drenovec, Vrtlinovec, Slanje, Martijanec, Varaždinske Toplice, Svibovec, Tuhovec, Radešić, Ljubeščica i Brezovica.VZG Varaždinske Toplice predstavljao je zamjenik predsjednika Tomislav Čukli, dok je u ime grada sjednici bila nazočna dogradonačelnica Dragica Ratković.


Sjednicu je vodilo radno voditeljstvo u sastavu: Anđelko Modrić, Vladimir Denžić, Franjo Filipašić i Vlado Dvekar. Izvješće o radu društva podnio je Predsjednik Anđelko Modrić, a plan rada za 2013.god. zapovjednik Vladimir Denžić. U društvu djeljuje ukupno  114 članova , od čega je 50-tak članova vatrogasnog podmlatka i mladeži.

Postrojba DVD-a imala je u protekloj godini 16 intervencija gašenja požara. Natjecateljske ekipe sudjelovale su na 20 vatrogasnih natjecanja, posebno treba naglasiti sudjelovanje ženske A desetine na državnom natjecanju u Zadru, gdje je osvojeno 15 mjesto u kategoriji 54 ekipa.

Nakon podnijetih izvještaja i verifikacije istih, data je razrješnica dosadašnjem rukovodstvu, te je izabrano novo za mandatno razdoblje 2013.- 2017. godine. Za predsjednika je ponovo izabran Anđelko Modrić, a za zapovjednika Dejan Denžić. U upravni odbor još su izabrani Vladimir Denžić (zamjenik zapovjednika), Vlado Dvekar (tajnik), Tomislav Dvekar (zamjenik predsjednika), Nenad Denžić (spremištar) i Dalibor Posavec. U Nadzorni odbor izabrani su Ivan Denžić (predsjednik), te članovi Franjo Denžić i Stjepan Parabić.

 

Spomenicu za 50 godina primio je Martin Hrženjak, a za 10 godina Nikolina Modrić i Damir Gotić.

Vatrogasna zajednica grada dodijelila je priznanja ženskoj A desetina za nastup na državnom natjecanju.

 


Nazočnima su se na kraju obratili zamjenik predsjednika VZG-a Vararaždinske Toplice Tomislav Čukli i dogradonačelnica grada Varaždinsske Toplice te su tom prilikom čestitali na postignutim rezultatima i zaželjeli puno uspjeha u budučem razdoblju.



A.M.