Vatrogascima uručene nagrade i zahvalnice DUZS-a

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite, 1. ožujka 2013. godine održana je u Bjelovaru prigodna svečanost na kojoj su uručena priznanja i godišnje nagrade Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske za 2012. godinu. Nagrade su primili: Veleučilište Velika Gorica, DVD San Marino Novi Vinodolski i Željko Grubišić, ravnatelj Društva Crvenog križa grada Solina i Splitsko – dalmatinske županije.

Dr. Jadran Perinić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje uručio je i devet zahvalnica za posebne zasluge i doprinos razvoju sustava zaštite i spašavanja u Republici Hrvatskoj. Za nesebičnu pomoć u spašavanju ljudi i imovine kod velike poplave na području Općine Cestica, a koja je istu pogodila početkom studenoga 2013. godine, kao i za višetjedno angažiranje na otklanjanju posljedica, ispumpavanju poplavljenih objekata i dopremi pitke vode stanovništvu primili su ih i čelnici Vatrogasne zajednice općine Cestica, predsjednik Zajednice Darko Majhen i zapovjednik Milenko Biškup.

Zahvalnice su primili i  Stožer zaštite i spašavanja Osječko – baranjske županije, Dobrovoljno vatrogasno društvo Otočac, Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara, Ronilački klub Sisak, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko – bilogorske županije i Hrvatski radio – radio postaja Dubrovnik.

 


Dobitnici zahvalnica DUZS-a Republike Hrvatske za 2012. godinu

 


Uručenje zahvalnica čelnicima VZO Cestica


Svečana sjednica održana je u Domu kulture u Bjelovaru, a prije toga su kod središnjeg križa na gradskom groblju „Borik“ položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje, pripadnike civilne zaštite i vatrogasce i sve preminule osobe u akcijama zaštite i spašavanja.

Na Trgu Eugena Kvaternika gosti su mogli razgledati izložbu opreme i sredstava koja se koriste u sustavu zaštite i spašavanja, a u sklopu proslave Dana civilne zaštite, u zgradi Gimnazije Bjelovar održana je pokazna vježba “Naša sigurnost na djelu”.

 

Franjo Talan