Održana sjednica Skupštine VZO Breznički Hum

Svoju 20. izvještajno-izbornu sjednicu Skupštine VZO Breznički Hum je održala u vatrogasnom domu u Radešiću 23. ožujka ove godine.

Predsjednik Zajednice Tomo Vuraić na početku je pozdravio sve prisutne, nakon čega je tajnik Branko Matak podnio izvještaj za proteklu godinu, kao i za mandatno razdoblje. U izvješću je naglašeno kako je napravljen pomak na bolje, opremljeno je 40 vatrogasaca s kompletnom osobnom zaštitnom opremom, a broj članova je u porastu. Napomenuo je posebno dobru suradnju sa sadašnjim načelnikom Zoranom Hegedić koji je izdvojio značajnija financijska sredstva za nabavku opreme i vozila.

 


U izbornoj proceduri za predsjednika Zajednice izabran je Branko Matak, za zapovjednika Ivan Ivančan, a za tajnika Mario Šargač.

Prisutnima se potom obratio načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić zahvalivši se na suradnji nazočnima. Naglasio je kako je završen jedan ciklus nabavke opreme te da i dalje treba ulagati u školovanje i vatrogasni kadar. Predsjednik VZ Varaždinske županije Zvonko Biškup pohvalio je načelnikovo razumijevanje i izdvajanje sredstava za vatrogastvo. Pohvalio je rad Zajednice i zahvalio se na suradnji tijekom posljednjih 20 godina od kada su osnovane gradske i općinske vatrogasne zajednice. Naglasio je dobro djelovanje svih triju DVD-ova te njihov doprinos radu Zajednice. Skupštini su se obratili i zapovjednik VZG Novi Marof Zdenko Lacković, Đuro Majcen iz VZO Breznica te Marijan Hadrović iz VZO Visoko.



Martina Bukal