Brojne aktivnosti u VZO Vidovec

Članovi DVD-a Vidovec, DVD-a Nedeljanec-Prekno i DVD-a Tužno svojim su posjetom dječjem vrtiću razveselili mnogobrojne mališane, dok je obilježavanje Dana vatrogastva obilježeno i blagoslovom novog kombi vozila DVD-a Nedeljanec-Prekno.

U dogovoru sa ravnateljicom Dječjeg vrtića Škrinjica gospođom Marijom Košić, 2. svibnja 2013. godine, vatrogasci iz VZO Vidovec posjetili su vidovečke mališane. U cilju edukacije djece u ranoj dobi, predsjednik VZO Vidovec Božidar Plečko u prostorijama Općine Vidovec održao je predavanje uz prezentaciju o mogućim opasnostima i postupcima kod nastanka istih. Nakon uvodnog dijela, djeca su izašla u dvorište gdje su im prezentirana vatrogasna vozila i oprema.

Također su imali priliku vidjeti vatrogasce u interventnim odijelima, koji su demonstrirali gašenje požara pjenom, raspršenim mlazom i bacačem vode (vodenim topom). Pomoću mlazeva iz brentača, mališani su se okušali u rušenju meta. Na kraju je djeci podijeljen promotivni materijal i slatkiši te je zajedničko druženje ovjekovjećeno fotografijom.

 

 

 


Povodom obilježavanja dana vatrogasaca i štovanja zaštitnika svetog Florijana, vatrogasci VZO Vidovec uz članove DVD-a Gojanec prisustvovali su 5. svibnja 2013. godine svetoj misi u Cargovcu. Vatrogasci su se okupili u vatrogasnom domu u Vidovcu, odakle su u ešalonu, predvođeni vatrogasnim zastavama i uz pratnju limene glazbe DVD-a Vidovec, krenuli do kapelice svetog Florijana. Ešalon je sačinjavalo osamdesetak vatrogasaca od najmlađe do najstarije dobi. Po završetku svete mise, blagoslovljeno je i novo kombi vozilo DVD-a Nedeljanec-Prekno, koje će služiti za prijevoz vatrogasaca i opreme.



Božidar Plečko