Vatrogasna likovna kolonija u Radešiću

Slavni Pablo Picasso jednom je rekao da je slikanje samo još jedan način vođenja dnevnika pa su tako i vatrogasci DVD-a Radešić u svoj dnevnik zapisali domaćinstvo 2. Likovne kolonije Sv. Martin održane 11. svibnja 2013. godine u Radešiću.

U organizaciji općine Breznički Hum, angažmanom načelnika općine Zorana Hegedića i domaćeg umjetnika Marijana Sekovanića, naše mjesto i vatrogasno društvo posjetili su brojni umjetnici iz Velike Gorice, Popovače, Svetog Martina na Muri, Zagreba, Novog Marofa, Breznice pa i domaći umjetnici iz naše općine koji su inspiraciju radešićkog krajolika i vatrogastva izražavali raznim likovnim tehnikama, iza čega je ostalo 40 vrhunskih likovnih djela.

 

 


Ta djela umjetnici su nesebično poklonili vatrogasnom društvu te će ista krajem godine biti prodana na aukciji od čega će sredstva biti utrošena za nedavno nabavljeno vatrogasno vozilo.

Zahvalni  svim gostima umjetnicima, načelniku Zoranu Hegediću te  domaćem slikaru Marijanu Sekovanić na iznimnom trudu i angažmanu u nesebičnoj pomoći vatrogastvu, očekujemo iduću likovnu koloniju opet u neku hvale vrijednu humanitarnu svrhu.

 


Martina Bukal