20. međuopćinsko natjecanje VZO Breznički Hum, VZO Breznica i VZO Visoko

20 godina za redom VZO Breznički Hum, VZO Breznica i VZO Visoko održavaju svoje međuopćinsko vatrogasno natjecanje. Organizator ovogodišnjeg natjecanja bila je VZO Breznički Hum, a domaćin DVD Šćepanje.

Na natjecanju održanom 30. lipnja nastupilo je 40 natjecateljskih odjeljenja iz 3 VZO u svim kategorijama. U jutarnjem dijelu na otvorenju za djecu i mladež prisutne su pozdravili načelnik Zoran Hegedić u ime općine Breznički Hum kao pokrovitelj natjecanja. Predsjednik VZO Breznički Hum Branko Matak zaželio je natjecateljima dobre rezultate i da pobijede najspretniji.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kovaček pohvalio je organizaciju natjecanja vatrogasnih zajednica općina južnog dijela županije u proteklih 20 godina kao i obnovu voznog parka VZO Breznički Hum za sva tri DVD-a. Brojnost i odaziv ekipa djece i mladeži na natjecanju pokazatelj je da se radi sa mladim naraštajima.



Na natjecanju djece i mladeži nastupila su 22 odjeljenja u svim kategorijama. Najbolje rezultate postigli su:

Djeca ženska – 6-12 godina:
1. mjesto DVD Drašković
2.  mjesto DVD Šćepanje
3.  mjesto DVD Brstec

Djeca muška  – 6 – 12 godina:
1. mjesto DVD Čanjevo
2. mjesto DVD Bisag II
3. mjesto DVD Visoko II

Mladež ženska – 12 – 16 godina:
1. mjesto DVD Brstec
2. mjesto DVD Čanjevo
3. mjesto DVD Breznički Hum

Mladež muška – 12 – 16 godina:  
1. mjesto DVD Šćepanje
2. mjesto DVD Breznički Hum
3. mjesto DVD Brstec





U poslijepodnevnom dijelu nastupile su muške i ženske A i B ekipe s ukupno 18 natjecateljskih ekipa. Najbolji rezultati po kategorijama:

Žene A:
1. mjesto DVD Šćepanje
2 . mjesto DVD Đurinovec

Žene B:
1. mjesto DVD Šćepanje
2. mjesto DVD Breznički Hum
3. mjesto DVD Drašković

Muški A:
1. mjesto DVD Drašković
2. mjesto DVD Brstec
3. mjesto DVD Šćepanje

Muški B:
1. mjesto DVD Šćepanje
2. mjesto DVD Presečno Visočko
3. mjesto DVD Radešić

 


Nagrade i pehare najboljim ekipama uručili su predsjednici VZO Breznički Hum Branko Matak, VZO Breznica Željko Matak te VZO Visoko Miroslav Geček.

Prijelazne pehare za najbolju žensku ekipu osvojila je A ekipa DVD-a Šćepanje, a u muškoj kategoriji muška B ekipa DVD-a Šćepanje.  Prijelazne pehare uručio je načelnik općine Breznički Hum, Zoran Hegedić.

U poslijepodnevnim satima natjecanje je posjetio i predsjednik VZŽ Varaždinske Nedeljko Vukalović.

Najbolja ekipa VZO Visoko je ekipa DVD-a Presečno Visočko,a pehar im je uručio načelnik općine Visoko Dragutin Mateković.


Organizator natjecanja, VZO Breznički Hum zahvalila se domaćinu na odličnoj organizaciji kao i odborima natjecanja koji su vrhunski odradili posao te sucima iz VZŽ Varaždinske na čiji posao nije bilo primjedbe kako od strane natjecatelja tako i od kontrolora natjecanja.

Vatrogasci su iskoristili jedinstvenu priliku te su vatrometom obilježili ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Mario Šargač