Priopćenje za javnost – Odgoda 10. Natjecanja vatrogasne mladeži Varaždinske županije

S obzirom na prethodne kontakte s relevantnim meteorološkim ustanovama te primitku potvrde najave znatnih količina kišnih oborina tijekom predstojećeg vikenda, izvješćujemo Vas kako se odgađa provedba 10. Natjecanja vatrogasne mladeži Varaždinske županije, prvotno planiranog za nedjelju, 25. kolovoza 2013. godine na Sportsko rekreacijskom centru u Lepoglavi.


Nakon primitka navedene informacije, kontaktirali smo zapovjednike vatrogasnih zajednica gradova/općina i samostalnih DVD-ova radi usuglašavanja mišljenja. Svoju suglasnost s navedenom odlukom o odgodi županijskog natjecanja vatrogasne mladeži izrazili su i predstavnici pokrovitelja i supokrovitelja natjecanja, kao i domaćini odnosno predstavnici VZG Lepoglava te DVD-a Lepoglava.

Naime, za nastup na ovom natjecanju prijavljeno je oko 1300 mladih u dobi od 6 do 16 godina te bi nastup po kišovitom vremenu predstavljao rizik u smislu mogućih ozljeda, a i sama regularnost natjecanja također bi bila upitna (zbog potrebe uklanjanja pojedinih natjecateljskih prepreka).

Vjerojatni novi datum predmetnog natjecanja je 8. rujna 2013. godine, prema identičnom protokolu odnosno rasporedu nastupa, a o tome kao i svim drugim detaljima naknadno ćemo izvijestiti sve vatrogasne i druge organizacije.

Stjepan Kovaček, dipl. ing. 
Županijski vatrogasni zapovjednik