Održan 5. Kup DVD-a Vinica

5. Kup DVD Vinica održan je u subotu 17. 08. 2012. na nogometnom igralištu NK Vinica, pod pokroviteljstvom općine Vinica i supokroviteljstvom firme Vatropromet iz Zagreba. Ovogodišnji Kup otvorili su predsjednik VZO Vinica Robert Kovačić, načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac, predsjednik VZVŽ Nedjeljko Vukalović i direktor firme Vatropromet Nenad Radojčić. Natjecanje je održano na nogometnom igralištu NK Vinica, a prijavljeno za natjecanje  je rekordnih 22 seniorskih natjecateljskih desetina i tristotinjak ljudi uz staze.

Natjecanje je održano u 3 kategorije. Muškarci su se natjecali u kategorijama muški „A“ i muški“B“, a u trećoj kategoriji natjecale su se žene.

 

Pobjednici u svim kategorijama dobili su velike prijelazne pehare, a prve tri ekipe u svim kategorijama dobile su pehare u trajno vlasništvo. Svake godine raste broj natjecatelja, a samim time i kvaliteta natjecanja, što dokazuju i pobjednički rezultati.

Muški „A“: 1. DVD  Zbelava, 2. DVD Donji Kučan, 3. DVD Vidovec
Muški „B“: 1. DVD Vrtlinovec, 2. DVD Vidovec, 3. DVD Vinica
Žene: 1. DVD Vidovec, 2. DVD Višnjica, 3. DVD Maruševec.

U sklopu 5. KUP-a DVD Vinica održano je i Općinsko natjecanje VZO Vinica. Pobjednici natjecanja bili su domaći vatrogasci DVD Vinica koji su pobijedili u obje muške kategorije.

Na kraju natjecanja nestrpljivo se očekivalo najatraktivnije natjecanje za gledatelje, a to je već tradicionalno natjecanje u povlačenju užeta i proglašenje najsnažnije ekipe natjecanja. Ovogodišnji pobjednik i najsnažnija ekipa postala je ekipa DVD Višnjica koja je u finalu  pobijedila članove „B“ ekipe DVD Vinica.

Cilj koji je postavio Upravni odbor DVD Vinica je ostvaren, a to je druženje što više vatrogasaca i ostvarivanje što boljih rezultata. Sljedeće godine u planu je  još malo podići kvalitetu natjecanja, okupiti što više vatrogasnih odjeljenja, uvesti natjecanje za djecu i mladež, a u planu je i promjena naziva natjecanja koje će 2014. u godini kada DVD Vinica obilježava 125. godina neprekidnog djelovanja vrlo vjerojatno nositi naziv „Memorijal“; a plan je da se svim natjecateljima iduće godine uruče i medalje.

Miroslav Kelemenić