Jubilarno 20. Natjecanje VZO Cestica

Tradicionalno 20. Vatrogasno natjecanje Općine Cestica održan je u Virju Križovljanskome u subotu, 31. kolovoza 2013. godine, pri čemu se natjecalo se 14 odjeljenja.

Nakon postrojavanja natjecateljskih odjeljenja provedenog od strane Milenka Biškupa, zapovjednika VZO Cestica, u prvom dijelu natjecanja snage su odmjerile dječje vatrogasne ekipe koje su se natjecale u vježbi s brentačama. Prvo mjesto, potpomognuti mladim Antoniom Ivanekom iz Cestice, zauzeli su mali vatrogasci DVD-a Gornje Vratno, a ostali natjecatelji bili su Sara Bratko, Ivan Cestar, Antonio Horvat, Tena Jambrek, Nikola Korotaj, Martin Majhen, Luka i Vedran Tenko. Drugi su bili najmlađi iz DVD-a Lovrečan Dubrava, a potom i domaćini. Četvrto mjesto zauzeo je DVD Babinec, a zbog velikog broja djece iz DVD-a Križovljan-Cestica vatrogascima iz središnjeg dijela omogućeno je natjecanje s dva sastava (treninzi se pod budnim okom zapovjednika Maria Majhena, odvijaju uz pratnju mentora, Biljane Humek i Ivice Mileca).



Brojnošću su prednjačila djeca iz DVD-a Križovljan Cestica te su im organizatori omugućili natjecanje s dvije ekipe – najatraktivnija natjecanja bila su u dječjoj konkurenciji ispred zgrade DVD-a Virje Križovljansko


Prvi dio natjecanja održan je na parkiralištu ispred zgrade DVD-a Virje Križovljansko


Prvi dio natjecanja održan je na parkiralištu ispred DVD-a Virje Križovljansko u Ormoškoj ulici, a potom su se vatrogasne ekipe preselile na dvorišnu travnatu površinu.
U kategoriji žena A, pehar za prvo mjesto osvojile su natjecateljice iz DVD-a Lovrečan-Dubrava, a kod muških B odjeljenja najbolji su bili vatrogasci DVD-a Križovljan-Cestica. Za djevojke iz Lovrečana nastupile su Lucija, Vlatka Furjan, Tajana Ivančić, Mihaela Juričinec, Marina i Valentina Mikec, Andreja Veršić, Anamarija Vnuk  i Jasmina Županić, a kod muškog B odjeljenja nastupili su  Ivan  Črepinko, Goran Dregarić, Marko Milec, Ivica Pavlović, Mario Petric, Mirko Vidrač, Marijan Vočanec, Antun Zagorec i Ivan Kralj (57), predsjednik društva i najstariji natjecatelj jubilarnog 20. općinskog natjecanja.



Najbolje rezultate, dva prva i jedno drugo mjesto, na Dvadesetom natjecanju VZO Cestica osvojio je DVD Lovrečan-Dubrava – zajednička fotografija svih odjeljenja Društva


Kod muških A odjeljenja najuspješniji su bili vatrogasci DVD-a Lovrečan-Dubrava koji su po treći puta zauzeli prvo mjesto te im je u trajno vlasništvo pripao pehar Općine Cestica, a potom su se plasirali DVD Virje Križovljansko, DVD Gornje Vratno, DVD Gradišće, DVD Babinec i DVD Križovljan-Cestica. Pobjedničko odjeljenje nastupilo je u sastavu Neven Furjan, Boštjan Horvat, Bojan i Zvezdan Korotaj, Goran Težak, Denis Veršić i Matija Županić te braća Krunoslav i Miro Mikec te u pričuvi brat Mladen (ukupno 256 godina, uz prosjek od 28,44 godine). O regularnosti brigu su vodili vatrogasni suci Božidar Bunić iz Varaždina, Božidar Plečko iz DVD-a Vidovec i Zdravko Kukec iz DVD-a  Maruševec. Svakom odjeljenju uručena je tlačna cijev, a najbolje plasirani dobili su i pehare koje su zapovjednicima uručili  predsjednik društva domaćina Marijan Horvatić, predsjednik VZO Cestica Darko Majhen, zapovjednik VZO-e Milenko Biškup i tajnik VZO-e Mladen Ščuric. Čestitke domaćinu na solidnoj organizaciji te svim natjecateljima na sportskom natjecanju uputio je i općinski načelnik Mirko Korotaj.

S najvećim brojem prijavljenih odjeljenja bili su vatrogasci DVD-a Križovljan-Cestica, a potom s tri predstavnika slijede DVD Lovrečan-Dubrava, po dvije ekipe prijavili su DVD Gornje Vratno, DVD Virje Križovljansko, DVD Babinec i DVD Gradišće. Dva prva i jedno drugo mjesto osvojili su vatrogasci iz Lovrečana, a DVD Gornje Vratno jednom je bilo prvo i treće u muškoj „A“ kategoriji. Najbrojniji su bili natjecatelji iz DVD-a Križovljan-Cestica koji su bili prvi u muškoj „B“ kategoriji, a srebrnu i brončanu medalju osvojili su vatrogasci DVD-a Virje Križovljansko.


Najstarijem natjecatelju uručen je pehar za dobru uvježbanost muškog B odjeljenja DVD-a Križovljan-Cestica

 


Drugi dio natjecanja održan je na livadi iza vatrogasnog doma, a sve pod budnim okom sudaca i zapisničkog stola koji je vodio tajnik Mladen Ščuric


Među najmlađim natjecateljima bili su šestogodišnjaci, Anja Lukaček iz domaćeg društva i Dario Humek iz DVD-a Križovljan-Cestica, a među najstarijim natjecateljima bio je Ivan Kralj, predsjednik DVD-a Križovljan-Cestica.

Franjo Talan