Obilježeno 20 godina rada VZO Petrijanec

U subotu, 30.11.2013. Vatrogasna zajednica općine Petrijanec u Novoj Vesi svečano je obilježila dvadeset godina djelovanja. Tom prilikom načelnik općine Petrijanec Vladimir Kurečić predao je novu zastavu Zajednice predsjednici VZO Petrijanec, Nataši Šincek. Zastava je ujedno i blagoslovljena u kapeli sv. Katarine u Novoj Vesi. Nakon blagoslova zastave koji je obavio vlč. Ivan Sakač, održana je prigodna svečana sjednica.

Kratko izvješće o radu Zajednice podnio je tajnik David Lukaček, pa je između ostalog napomenuo da je u Vatrogasnu zajednicu općine Petrijanec udruženo pet dobrovoljnih vatrogasnih društava, i to DVD Petrijanec, DVD Strmec Podravski, DVD Družbinec, DVD Majerje i DVD Nova Ves koja raspolažu sa ukupno dvjesto sedamdeset jednim članom, od kojih pedeset šest operativnih, te sedam vozila, od kojih dva navalna i pet kombi vozila. Sto šezdeset članova osposobljeno je za neko od vatrogasnih zvanja, a izuzetno veseli činjenica da svake godine postoji sve veći interes članova za osposobljavanjem. U posljednjih nekoliko godina postupno su obnavljane prostorije svih Društava na području općine Petrijanec, pa je tako i 2006-e godine konačno svoje prostorije dobila i sama VZO Petrijanec.

 

 

Uz zamjenika predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Tomislava Bogovića te prvog i počasnog predsjednika VZO Petrijanec Slavka Belšćaka, svečanosti su prisustvovali i osnivači te bivši dužnosnici Zajednice. Prisutni su bili i gosti iz VZO Cestica, VZO Maruševec, VZO Vidovec te samostalnog DVD-a Svibovec Podravski čiji predstavnici su se obratili nazočnima sa željama za daljnjim uspješnim radom Zajednice. Na kraju svečanosti zaslužnima su predane zahvalnice.