Održana 2. Mala Skupština DVD-a Leskovec

U nedjelju 30. 11. 2014. u vatrogasnom domu u Leskovcu održana je 2. sjednica Male Skupštine DVD-a Leskovec.

Sjednici su prisustvovali gradonačelnica grada Varaždinskih Toplice Goranka Štefanić i zapovjednica VZG Varaždinske Toplice Marinela Belavić.
Nakon uvodnog pozdrava predsjednika DVD-a Leskovec i VZG-a Varaždinske Toplice Anđelka Modrića, radno voditeljstvo Skupštine u sastavu Marta Crkvenčić – predsjednica, te Patricija Denžić i Željka Posavec – članovi započeli su s radom sjednice.
Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne predložen je dnevni red Skupštine koji je jednoglasno prihvaćen.



U DVD-u Leskovec svoje vatrogasno iskustvo stječe 20 članova vatrogasnog podmlatka i 9 članova mladeži. Vatrogasna mladež započela je sa svojim aktivnostima početkom ožujka. Radilo se tri puta tjedno pod stručnim nadzorom voditelja Dejana Denžić i Ane Novačić. Mladež je sudjelovala na natjecanju u Donjoj Voći i na gradskom natjecanju VZG Varaždinske Toplice u Tuhovcu gdje je osvojeno 3 mjesto. Također su sudjelovali na igrama vatrogasne mladeži u Žiškovcu.
Vatrogasni podmladak sa svojim voditeljicama Ksenijom Denžić i Nikolinom Slatki započeli su s aktivnostima početkom svibnja. Uvježbavalo se također tri puta tjedno. Učestvovali su na natjecanjima kako slijedi: 14. Memorijal Kruno Modrić – 2 mjesto, Brezovica – 5 mjesto, Donji Mihaljevec – 4 mjesto, Donja Voća – 9 mjesto, Martijanec – 12 mjesto, Slanje – 5 mjesto, Rasinja – 11 mjesto, Hrastovsko – 6 mjesto te gradsko natjecanje VZG Varaždinske Toplice – 1 mjesto. Učestvovali su i na vatrogasnim igrama u Ljubešćici.

Od ostalih aktivnosti treba napomenuti kako vatrogasni podmladak i mladež DVD-a sudjeluju sa starijim članovima na svim manifestacijama koje organizira DVD. Tako su sudjelovali na misi povodom sv. Florijana i na misi zahvalnici te na danima otvorenih vrata DVD.
U plan rada za 2015. godinu stavljene su smjernice za omasovljavanje članstva podmlatka i mladeži, uvježbavanje ekipa, sudjelovanje na natjecanjima, a u prvom planu su županijsko i gradsko natjecanje, održavanje raznih radionica te općenito želja da mladež bude važan čimbenik u radu društva.


Na sjednici Skupštine razrješeni su dužnosti dosadašnja predsjednica Marta Crkvenčić i zapovjednik Matija Slatki. Za novu predsjednicu Skupštine vatrogasnog podmlatka i mladeži izabrana je Sara Bartolec, a za zapovjednicu Željka Posavec. Najaktivnijim članovima podjeljene su zahvalnice.
Na kraju sjednice nazočnima su se obratile gošće, pohvalivši pritom rad podmlatka i mladeži.

Anđelko Modrić