DVD Petrijanec nabavio novu autocisternu

Organizirana vatrogasna služba na području Općine Petrijanec započela je 1911. godine osnivanjem dobrovoljnog vatrogasnog društva koje posljednjih godina uspješno vodi predsjednik Zvonko Mikac. Danas u DVD-u Petrijanec djeluje 50 članova, istaknuto je na 104. sjednici Skupštine održanoj 7. veljače 2015. godine.

Zbog dobrog preventivnog rada petrijanečki vatrogasci tijekom lanjske godine odradili su tek sedam intervencija i sudjelovali na više vježbi i natjecanja. Veliku pažnju vatrogasci posvećuju i nabavi te održavanju vatrogasne opreme, pa su tako uoči sjednice okupljenim vatrogascima i gostima, kojih se okupilo preko stotinu, predstavili novonabavljeno vatrogasno vozilo – autocisternu koju je blagoslovio vlč. Ivan Sakač, petrijanečki župnik.
Drugi dio programa održan je u sali vatrogasnog doma. U uvodnom dijelu s nekoliko pjesama predstavio se zbor KUD-a općine Petrijanec. Potom je započela sama sjednica Skupštine na kojoj su jednoglasno prihvaćena sva izvješća, plan rada i novi Statut.

 

 


 

U završnom dijelu sjednice uručene su spomenice i povelje. Spomenice za dugogodišnji rad su primili  Stjepan Darabuš i Stjepan Golub, povelje Općina Petrijanec i DVD  Zlatar Bistrica, a diplomu o dodijeljenom zvanju višeg počasnog vatrogasnog časnika općinskom načelniku Vladimiru Kurečiću uručio je Zvonko Biškup, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Potpisom pristupnica u Društvo je primljeno devet novih članova: Antun Bačan, David Bačan, Vanja Nell, Nikola Bešvir, Marko Carek, Dominik Cestar, Marko Ivančić, David Maltarski i Petar Rukljić. Tihomir Krfogec i David Lukaček primili su zahvalnice za pomaganje poplavljenima u Slavoniji. Ispit za vatrogasca prve klase položio je Stjepan Rodeš, a za dočasnika osposobljavanje je završio zapovjednik David Lukaček. Isti je  završio i usavršavanje za specijalnost „rad s dišnim spravama“. Zajedno s Valentinom Jovanom završio je osposobljavanje za gašenje šumskih požara i prijevoz helikopterom, ispit za vatrogasca s posebnim ovlastima i odgovornostima te posebnu „Flashover“ obuku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čestitke DVD-u Petrijanec na uspješnom radu i novoprimljenim članovima uputili su čelnici Općine i Vatrogasne zajednice Varaždijnske županije, a u ime Vatrogasne zajednice općine Petrijanec pozdravila ih je predsjednica Nataša Šincek. Uspješan nastavak rada petrijanečkim vatrogascima poželjeli su i predstavnici slovenskih vatrogasnih društava, PGD Biš, Desenci, Obrež, Senešci i Sveta Trojica, a pridružili su se i predstavnici hrvatskih vatrogasnih društava, DVD-a Gojanec, Gornje Vratno, Križovljan-Cestica, Maruševec, Sveti Ivan Zelina, Svibovec Podravski, Vidovec, Vinica i Zlatar Bistrica, kao i domaća društva, DVD Družbinec, Majerje, Nova Ves i Strmec Podravski te predstavnici petrijanečkih udruga.  
Po službenom dijelu sjednice predstavile su se petrijanečke maškari, a druženje je nastavljeno uz muziku, pjesmu i ples do kasnih noćnih sati.

 

 


Franjo Talan