In memoriam – Ljubo Ostojić, 1944.-2015.

Drugoga dana mjeseca ožujka nakon kratke i teške bolesti preminuo je dugogodišnji član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Marof, počasni član Društva Ljuban Ostojić.

Ljubo, kako smo ga svi zvali, u vatrogasne redove stupio je već kao zreli mladić u dobi od 28 godina, najprije u  IDVD BOR, koje je djelovalo u tvrtki BOR Novi Marof u kojoj se tada zaposlio i u kojoj je dočekao umirovljenje i to davne 1972 godine. Nakon deset godina, 1982. učlanio se u DVD Novi Marof, gdje je sa svima nama dijelio i dobro i zlo sve do 2. ožujka, kada nas je zauvijek napustio.

 

U 43 godine svog vatrogasnog staža Ljubo je bio i operativac, redovno se odazivajući na vatrogasne intervencije dok su mu to fizičko stanje, snaga i moć dozvoljavali, bio je i natjecatelj, u starijoj ekipi svog društva. Školovao se prema svojem afinitetu i prema potrebi, stekavši zvanje vatrogasnog dočasnika.
Obnašao je i određene dužnosti u DVD-u Novi Marof. Član Upravnog odbora bio je u jednom mandatu, član Nadzornog odbora DVD-a Novi Marof od 1997. do 2009, a u tom periodu u dva mandata bio je i predsjednik Nadzornog odbora.
2009. po njegovoj želji povlači se iz aktivnog sastava članstva, a Skupština našeg Društva nagrađuje ga odlukom kojom je te iste godine postao počasnim doživotnim članom DVD-a Novi Marof.
Za sveukupne zasluge i dobrovoljan rad u vatrogasnoj organizaciji primio je niz vatrogasnih odlikovanja od strane VSH i HVZ; od brončane i srebrne vatrogasne medalje, srebrne plamenice, brončane i srebrne vatrogasne zvijezde, vatrogasnih spomenica za 10, 20, 30 i 40 godina rada u vatrogastvu, te posljednje odlikovanje koje je primio 2012. godine, Spomenicu vatrogasnog veterana.
Od dragog prijatelja i velikog vatrogasca, članovi i članice novomarofskog vatrogasnog društva, obitelj, rođaci i poznanici oprostili su se 4. ožujka u poslijepodnevnim satima, na mađarevskom groblju.

DVD Novi Marof