DVD Lovrečan-Dubrava domaćin međunarodnog vatrogasnog natjecanja

Četvrto natjecanje u brzom spajanju usisnog voda održano je, pod pokroviteljstvom Općine Cestica, u organizaciji DVD-a Lovrečan Dubrava, u subotu 28. ožujka 2015. godine.

Okupljanje vatrogasnih postrojbi započelo je u 16 sati, a nakon hrvatske i vatrogasne himne sudionike natjecanja pozdravio je Franc Težak, predsjednik domaćeg Društva. Prisutnim vatrogascima obznanio je odluku Upravnog odbora po kojoj se od ove godine natjecanje vodi pod nazivom Memorijal Ivan Bednjanić, u spomen na zaslužnog člana Društva.  Ispred Vatrogasne zajednice općine Cestica okupljene je pozdravio Marijan Horvatić, dopredsjednik Zajednice, a u ime pokrovitelja nazočne je pozdravio načelnik Mirko Korotaj.



Uoči natjecanja vatrogasna odjeljenja postrojio je zapovjednik  Milenko Biškup



Dobrodošlicu vatrogasnim ekipama poželjeli su predstavnici domaćeg društva, VZO Cestica i Općine Cestica



U pratnji članova obitelji izaslanstvo Memorijala položilo je vijenac i zapalilo svijeće na grobu Ivana Bednjanića

 

U natjecateljskom dijelu sudjelovalo je 14 vatrogasnih odjeljenja, deset muških i četiri ženska sastava, a kao gosti nastupili su i vatrogasci PGD-a Bukovci iz Republike Slovenije. U muškoj konkurenciji, s 21,87 bodova prvo mjesto osvojili su članovi DVD-a Gornji Kućan, a potom su se plasirali vatrogasci DVD-a Strmec Bukevski (21,99) i DVD Oštrice (24,74). Neznatno slabiji bio je DVD Trebovec (25,10), s rezultatom 29,10 petu poziciju zauzeli su domaćini te šesto mjesto DVD Rugvica (29,15). Domaća odjeljenja DVD-a Virje Križovljansko, DVD-a Križovljan Cestica, DVD-a Gradišće i DVD-a Babinec plasirala su se od 7. do 10. mjesta.

U ženskoj kategoriji pobijedile su članice PGD-a Hajdoše (22,12) (treći rezultat natjecanja), zlatne olimpijske pobjednice s posljednje Vatrogasne olimpijade u Francuskoj, a potom su se plasirale članice iz DVD-a Višnjica (41,78), DVD-a Pušćine i domaće odjeljenje.

Pehare i nagrade pobjedničkim sastavima uručila je Ana Obadić, kćer tragično preminulog Ivana Bednjanića. U ime Vatrogasne zajednice općine Cestica nagrade i priznanja drugoplasiranim ekipama uručio je zapovjednik Milenko Biškup, a svim odjeljenjima uručene su zahvalnice za sudjelovanje na natjecanju.

Brigu oko semafora i zapisnika natjecanja vodili su Denis Veršić, Neven Furjan, Zvezdan Korotaj i Goran Težak, a suđenje su besprijekorno odradili Josip Beli i Mladen Bogdanović, suci iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Susret je završen zajedničkim domjenkom kojeg je pripremila kuharska ekipa DVD-a Lovrečan-Dubrava, a s  velikim zanimanjem natjecanju je prisustvovalo i dječje odjeljenje domaćina.

Važno je napomenuti da je posebno izaslanstvo Memorijala položilo vijenac i zapalilo svijeće na grobu Ivana Bednjanića, a kratki životopis zaslužnog člana prije natjecanja izrekao je predsjednik DVD-a Lovrečan-Dubrava Franc Težak.

 


U ženskoj konkurenciji najbolja je bila ekipa PGD-a Hajdoše iz Slovenije



Drugo mjesto pripalo je DVD-u Višnjica



U muškoj konkurenciji pobijedio je sastav DVD-a Gornji Kućan…



… ispred DVD-a Strmec Bukevski



Trećeplasirana ekipa DVD-a Oštrice


Detalji s natjecanja

Franjo Talan