DVD Maruševec održao 104. sjednicu Skupštine

U subotu 19. 03. 2011. u Domu kulture u Čalincu, DVD Maruševec održao je svoju 104.-tu redovnu godišnju Skupštinu. Uz nazočnost općinskih čelnika i predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonka Biškupa, sjednici Skupštine nazočilo je i 15-ak prijateljskih društava..

 

Izvješće o radu podnio je predsjednik Renato Podbojec, a o aktivnostima govorio je zapovjednik Igor Cerjan.
Iz izvješća izdvojili bismo da je krajem prošle godine raspisan javni natječaj, a početkom ove godine konačno nabavljeno kombi vozilo za prijevoz ljudi koje je Društvu bilo prijeko potrebno, jer ima sve više članova, a poglavito mlađih.

Što se tiče intervencija, od njih 14,  2 izlazaka su bili požari,  11 poplava i jedna prometna nesreća.
S obzirom da je zadnjih godina u toku izgradnja vatrogasnog doma i garaža u sklopu nove općinske zgrade, vozila su bila na otvorenom, čime je bila smanjena operativna sposobnost društva s izlascima na intervenciju, pa su u pomoć „uskakali“ JVP Varaždin i susjedna društva kojima je tom prigodom zahvaljeno.
Posebni napredak napravljen je kod novooformljene ženske ekipe, koja postiže sve bolje rezultate. Lanjske godine održan je i 1. Kup Flore von Pongratz.

Prvi put je dodjeljena nagrada „vatrogasac godine“, a zaslužila ju je svojim radom i aktivnošću Snježana Nemec.


Uručenje nagrade “vatrogasac godine” (na slici: zapovjednik Igor Cerjan, Snježana Nemec, predsjednik Renato Podbojec)

Podijeljene su spomenice za godine članstva u društvu, kao i uvjerenja o osposobljenosti za vatrogasna zvanja i za gašenje šumskih požara desantiranjem iz helikoptera članovima koji su prošli obuku.

Po završetku službenog dijela, mlada ekipa koja je preuzela vodstvo društva 2009. godine iznenadila je sve prisutne jednim kraćim, neobičnim video uratkom s velikom dozom humora, o njihovom svakodnevnom životu kao vatrogasaca, do trenutka kad se oglasi sirena, pa do dolaska u vatrogasni doma i odlaska na intervenciju. Za isti dobili su veliki, zasluženi pljesak svih nazočnih. Uz glazbu i zakusku nastavljeno je druženje do ranih jutarnjih sati.


Dvorana sa sudionicima sjednice Skupštine

Pripremio: Renato Podbojec, dipl. iur.