VZO Cestica i DVD Babinec organizirali međunarodno vatrogasno natjecanje

Dana 7. svibnja 2011. godine održano je na igralištu NK Dinamo međunarodno vatrogasno natjecanje u kojem je sudjelovalo 16 odjeljenja.
O regularnosti natjecanja brigu su vodili suci nominirani od strane Vatrogasne zajednice Varaždinske županije na čelu s Nedjeljkom Vukalovićem, uz kojeg su sudili Mladen Bogdanović, Božidar Plečko i Dubravko Štefec.


Međunarodno vatrogasno natjecanje održano je na stadionu NK Dinamo u Babincu, a o regularnosti natjecanja brigu su vodili organizatori i vatrogasni suci

Najbrojnija su bila natjecateljska odjeljenja u muškoj seniorskoj kategoriji, a sudjelovali su članovi iz Heiningena iz Njemačke, Cirkulana iz Slovenije te domaća odjeljenja iz DVD-a Gornje Vratno, Lovrečan-Dubrava, Križovljan-Cestica i Virje Križovljansko. U ženskoj konkurenciji natjecale su se članice DVD-a Lovrečan Dubrave i članice Prostovoljnog gasilskog društva Cirkulane, dok su u kategoriji vatrogasne mladeži starosti od 12 do 16 godina sudjelovali DVD Gradišće i Križovljan-Cestica. U kategoriji djece starosti 6-12 godina prijavljeno je šest odjeljenja, a među njima je bila i jedna slovenska ekipa sastavljena od djevojčica. U najmlađoj kategoriji, u natjecanju djece starosti 6-12 godina najbolji su bili mladi iz Gornjeg Vratna, ispred vršnjaka iz Gradišća i Virja Križovljanskog. U muškoj seniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojilo je DVD Virje Križovljansko, ispred DVD-a Lovrečan-Dubrava i DVD-a Gornje Vratno, dok su kod žena najbolje bile članice DVD-a Lovrečan-Dubrava.


Detalji s natjecanja djece 6-12 godina i natjecanja muških seniorskih odjeljenja


U kategoriji vatrogasne mladeži prvo mjesto osvojili su članovi DVD-a Gradišće

Natjecanju su prisustvovali i čelnici Vatrogasne zajednice općine Cestica, predsjednik Darko Majhen, počasni predsjednik Antun Knezoci, zapovjednik Milenko Biškup, zapovjednik vatrogasne postrojbe domaćina Slavko Furjan, kao i predsjednici pojedinih vatrogasnih društava. Organizaciju natjecanja predvodio je Zvezdan Korotaj iz DVD-a Lovrečan-Dubrava, zamjenik zapovjednika VZO Cestice. Vatrogasnom natjecanju prisustvovao je i Janez Liponik, zapovjednik Podravske regije i član Upravnog odbora Vatrogasne zajednice Slovenije, a nazočili su i članovi zapovjedništva Podravske regije Ptuj, pomoćnik zapovjednika Zvonko Glažar, predsjednik Regionalnog saveza Ptuj Marjan Meglić, Milan Majer i Ivan Tetitkovič, zapovjednik PGD Cirkulane koji je kao član ekipe sudjelovao u natjecanju.

Samo natjecanje trajalo je nešto preko četiri sata, a završetak natjecanja i proglašenje pobjednika fanfarama je najavio glazbeni sastav Fanfarenzug FFW-Heiningen iz Njemačke.


Završetak natjecanja i proglašenje pobjednika fanfarama su najavili članovi glazbenog sastava iz Heinigena koji djeluju pod imenom Fanfarenzug FFW-Heiningen


Pehar za drugo mjesto u ženskoj konkurenciji dodijeljen je predstavnici Prostovoljnog gasilskog društva Cirkulane iz Slovenije


Proslavu prvog mjesta u muškoj i trećeg mjesta u kategoriji djece proslavili su vatrogasci DVD-a Virje Križovljansko

Podjela pehara i priznanja izvršena je u prisutnosti načelnika Norberta Aufrechta, a odličja za ostvarene rezultate uručili su Antun Knezoci, predsjednik DVD-a Babinec, zamjenik općinskog načelnika Josip Borak i predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica Ivan Hohnjec.

                                                    tekst i fotografije: Franjo Talan