Međunarodna vatrogasna vježba u Babincu

U dogovoru s osobljem Doma za starije i nemoćne osobe Sveta Ana u Babincu prišlo se organizaciji vatrogasne vježbe gašenja vatre i spašavanja unesrećenih i ozlijeđenih iz gorućeg objekta. Sama vježba realizirana je u subotu 11. listopada 2015. godine, a plan gašenja vatre i spašavanja ljudi iz zgrade razradio je vatrogasni zapovjednik DVD-a Babinec Mario Vnuk.

Na poziv o izbijanju vatre prvi su na mjesto izašli domaći vatrogasci, pozvavši potom kolege iz središnjeg DVD-a Lovrečan Dubrava, a potom i kolege iz PGD-a Ruše. Po dolasku na intervenciju jedan dio vatrogasaca uputio se na državnu cestu D-2, a drugi su se pomoću vatrogasnih ljestvi pripremili za ulazak u zgradu preko balkona. Zapovjednik DVD-a Babinec Mario Vnuk pristigle vatrogasce DVD-a Lovrečan Dubrava uputio je u istočni dio dvorišta odakle su opremljeni dišnim aparatima gasili požar i iznosili unesrećene odnosno ozlijeđene. Na prednjem ulazu to su istovremeno provodili vatrogasci PGD-a Ruše. 

Vatrogasnoj vježbi uz čelnike Općine Cestica, načelnika Mirka Korotaja, njegovog zamjenika Žarka Rodeša i predsjednika Općinskog vijeća Tomislava Lazara, prisustvovao je i Branko Skok iz PGD-a Zavrč, a pozivu na vježbu odazvala se i Nataša Šincek, predsjednica VZO Petrijanec. Pozitivnu ocjenu održane vatrogasne vježbe dao je Stjepan Kovaček, zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a zahvalu vatrogascima iz PGD-a Ruše i DVD-u Lovrečan Dubrava na pomoći u realizaciji uputio je Danijel Korotaj, predsjednik DVD-a Babinec, uputivši kolegama iz Slovenije i čestitku povodom mjeseca zaštite od požara koji se u listopadu mjesecu obilježava u susjednoj državi.

 

 

Po održanoj vježbi svi sudionici, vatrogasci, gosti i osoblje Doma Sveta Ana Babinec uputili su se prema vatrogasnom domu DVD-a Babinec na prigodan domjenak, a nakon večere moglo se uživati u torti koju je povodom prve vatrogasne vježbe održane na objektu Doma osiguralo rukovodstvo ustanove za smještaj starijih i nemoćnih osoba.

Franjo Talan