Još jedno priznanje novomarofskom i varaždinskom vatrogastvu

Predsjednik VZVŽ Nedeljko Vukalović postao član Komisije za natjecanja CTIF-a i imenovan u voditeljstvo predstojeće vatrogasne olimpijade u Villachu

Od 14. do 16. listopada u Linzu, Gornja Austrija, održan je seminar za obnovu licenci međunarodnih vatrogasnih sudaca, a vezano uz održavanje 16. međunarodnog natjecanja vatrogasaca i 21. međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži iduće godine u austrijskom gradu Villachu.

Među 150 sudaca iz petnaestak zemalja petorica hrvatskih sudaca obnovila su svoje licence od ranije, a četvorica su istu stekli po prvi put. Među hrvatskim vatrogasnim sucima bio je i Nedeljko Vukalović, predsjednik DVD/VZG Novi Marof i predsjednik VZ Varaždinske županije, koji je kao dosadašnji međunarodni sudac treći put sudjelovao na ovom seminaru i obnovio svoju licencu za sljedeće četiri godine.

Uoči samog seminara, u prostorijama Državne vatrogasne škole Gornje Austrije, 13. i 14. listopada održana je sjednica Komisije za natjecanja CTIF-a (Međunarodni tehnički odbor za preventivnu zaštitu i gašenje požara), kojom je predsjedao njen predsjednik g. Klaus-Georg Franke. Uz predstavnike desetak zemalja – Austrije, Češke, Francuske, Njemačke, Italije, Luksemburga, Poljske, Norveške i Slovenije, kao novi član iste komisije prisustvovao je i Nedeljko Vukalović v.d. predsjednika Odbora za natjecanja i predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice. Tijekom sjednice, a prema prijedlogu svojih nacionalnih vatrogasnih organizacija kao članovi Komisije za natjecanja CTIF-a, u voditeljstvo predstojećeg međunarodnog natjecanja (Villach 2017.) jednoglasno su uključeni predstavnik Gasilske zveze Slovenije Zvonko Glažar i predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice Nedeljko Vukalović.

Primanjem Nedeljka Vukalovića, najprije u Međunarodnu komisiju za natjecanja CTIF-a, a potom i u samo voditeljstvo sljedećeg međunarodnog vatrogasnog natjecanja, odaje se veliko priznanje hrvatskom vatrogastvu u cijelosti, a posebno vatrogastvu Varaždinske županije i vatrogastvu Novog Marofa.
Time se nastavlja i održava ugled varaždinskog vatrogastva u međunarodnim natjecateljskim krugovima, koji je svoj vrhunac doživio organizacijom „velike vatrogasne olimpijade“ u Varaždinu 2005., a ponovnim izborom vatrogasca iz redova varaždinskih vatrogasnih organizacija u voditeljstvo „vatrogasne olimpijade“ priznaje se i stručnost hrvatskih i varaždinskih vatrogasnih sudaca.

 

 

 


tekst: Nedeljko Vukalović

foto: