12. Državno natjecanje vatrogasne mladeži u Puli

Članovi odjeljenja Novi Marof I viceprvaci države na 12. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Puli

U subotu, 24. rujna 2016. godine na stadionu Sportsko-rekreacijskog centra Uljanik u Puli održano je 12. Državno natjecanje vatrogasne mladeži – pripadnika vatrogasnih društava u dobi od 12 do 16 godina.

 

 

Među više od 1700 članova vatrogasnih organizacija s područja Republike Hrvatske i u nekoliko gostujućih odjeljenja, Varaždinsku županiju predstavljalo je šest natjecateljskih odjeljenja s preko 70 natjecatelja i voditelja u dvije kategorije koja su plasman na ovo značajno vatrogasno natjecanje izborila na prošlogodišnjem 11. Županijskom natjecanju vatrogasne mladeži u Varaždinu. Rezultati koje su dječaci i djevojčice postigli su sljedeći:

– mladež muški:

  • DVD Novi Marof I – osvojeno 2. mjesto i naslov viceprvaka države
  • DVD Brstec – osvojeno 6. mjesto
  • DVD Novi Marof II – osvojeno 15. mjesto

– mladež ženske:

  • DVD Ivanec – osvojeno 8. mjesto
  • DVD Varaždinske Toplice – osvojeno 15. mjesto
  • DVD Donja Voća – osvojeno 27. mjesto

Odjeljenje DVD-a Novi Marof I osvajanjem 2. mjesta s vrlo malim zaostatkom za pobjednicima izborilo je nastup na 21. Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži poznatijoj kao „mala olimpijada“ u austrijskom Villachu od 9. do 16. srpnja 2017. godine.

Čestitke i pohvale kako za postignute rezultate tako i rad svih članova odjeljenja, njihovih voditelja te svih koji se bave ovom humanom djelatnošću.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 tekst i foto: VZVŽ