Orijentacijsko-edukativna trka u organizaciji DVD-a Varaždinske Toplice

Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždinske Toplice je ove godine po prvi puta organiziralo druženje vatrogasne mladeži dviju županija, Varaždinske i Međimurske, povodom Dana Grada Varaždinskih Toplica i Međunarodnog dana mladeži.

Druženje i „Orijentacijsko-edukativna utrka“ održana je u ponedjeljak 08.08.2016. godine. Na druženju je sudjelovalo oko 60-ak pripadnika vatrogasne mladeži, voditelji mladeži te stariji članovi društva koji su također pokazali interes za ovakva druženja. Osim društva koje je bilo domaćin ovogodišnjeg druženja, DVD-a Varaždinske Toplice, sudjelovali su članovi DVD-a Sveti Đurđ, DVD-a Brstec i DVD-a Sveta Marija.

Domaćin je pripremio cjelodnevni program s edukativnom notom, te su sudionici najprije krenuli u razgledavanje Zavičajnog muzeja i arheološkog lokaliteta u Varaždinskim Toplicama uz stručno vodstvo prof. Spomenke Vlahović. Nakon toga podijeljeni su u mješovite timove za  orijentacijsko-edukativnu trku, gdje se mladež trebala snaći u prostoru pomoću karte, a na kontrolnim točkama čekala su ih pitanja vatrogasne tematike i o povijesti Varaždinskih Toplica.

 

 

 

 

 

 

Nakon organiziranog ručka, mladež je nastavila druženje na topličkim bazenima, a navečer je ispred vatrogasnog doma u Varaždinskim Toplicama upriličeno proglašenje pobjednika u „Orijentacijsko-edukativnoj utrci“ te su podijeljene zahvale svim vatrogasnim društvima koja su ove godine sudjelovala.

 

 

 

 

 

Ovakvo zajedničko učenje i druženje pokazalo se korisnim ne samo za sadašnjost već i za budućnost vatrogasnih društava, te dokazalo da su mladi nositelji potencijala jer su sami potencirali ovo druženje. Nadamo se da će se ova tradicija nastaviti i sljedećih godina u još većem broju.

 

tekst: Marinela Belavić

foto: DVD Varaždinske Toplice, sudionici trke