Održana izvještajno-izborna sjednica Skupštine Kluba vatrogasnih veterana VZVŽ

 

Klub vatrogasnih veterana na izborno-izvještajnoj sjednici izabrao novog predsjednika.

..Dobrovoljno vatrogasno društvo Vidovec bilo je domaćin izborno-izvještajne sjednice Skupštine Kluba vatrogasnih veterana Vatrogasne zajednice Varaždinske županije koja je održana 22. travnja 2018. godine.

..Kako pravila službe, ali i akti Zajednice nalažu, novo četverogodišnje razdoblje Kluba vatrogasnih veterana Vatrogasne zajednice Varaždinske županije započelo je održavanjem izborne sjednice Skupštine. Sjednicu Skupštine predvodio je Stjepan Vuraić, uz supredsjedanje Antuna Kosa i Josipa Levatića.

 

 

..Prema izvješću verifikacijskog povjerenstva sjednici je nazočilo 59 od ukupno 90 članova Kluba. Aktualni predsjednik Kluba Josip Mužina je podnio izvješća o radu i financijama Kluba, dodijeljenim spomenicama vatrogasni veteran u proteklom razdoblju te brojnosti članova sa statusom vatrogasnog veterana i vatrogasnim organizacijama na području županije i u Klubu. Osvrnuo se i na izostanak aktivnosti vodećih ljudi u društvima na promociji aktivnosti članova Kluba te poticanja najstarijih članova na uključivanje u rad Kluba.

..Sa sredstvima izdvojenim prema proračunu Zajednice i od prikupljenih članarina, planovi Kluba za 2018. godinu nisu mali. Naime, uz redovne aktivnosti članova na promociji među kolegama, sređivanju popisa članova, posjećivanju bolesnih i nemoćnih te ispraćaj preminulih članova Kluba, uz održavanje sjednice Skupštine, nastavlja se suradnja s klubovima veterana iz susjednih županija i slovenske Podravske regije kroz razne susrete. Tijekom godine u planu je odlazak na izlet te održavanje prvog sportskog susreta članova Kluba.

 

 

 

 

 

..Nakon usvajanja podnijetih izvješća i iznesenih planova, uslijedila je razrješnica dužnosnicima Kluba i izbor predsjednika i novog saziva Izvršnog odbora Kluba. Nakon iznošenja prijedloga izborno-kandidacijskog povjerenstva na čelu s Marijanom Marenčićem, bez rasprave su jednoglasno izabrani i u radu Izvršnog odbora Kluba u sljedeće četiri godine sudjelovat će novoizabrani predsjednik Kluba Zdravko Jagec, Josip Mužina, Zdravko Pizek, Antun Kos, Marijan Gradiščak, Juraj Županić, Zvonko Mikac, Zvonimir Sučić i Ivan Puklavec, pridruženi članovi Josip Levatić, Josip Kolman, Ivan Prekrit i Antun Rinkovec te dosadašnji članovi IO Kluba Zvonko Biškup i Antun Kruhek kako bi Klub nastavio s razvojem i rastom članstva i svojih aktivnosti.

 

Predsjednik Kluba Zdravko Jagec u sljedećem četverogodišnjem razdoblju

 

..U pozdravnim govorima okupljenima su se obratili Nedeljko Vukalović, predsjednik DVD-a Vidovec te izaslanik načelnika Općine Vidovec i VZO Vidovec Alen Plečko i predsjednik Kluba vatrogasnih veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije Ivan Novak.

 

 

 

Predsjednik DVD-a Vidovec Alen Plečko

 

Predsjednik Kluba vatrogasnih veterana VZMŽ Ivan Novak

 

.. Nakon završetka službenog dijela uslijedilo je zajedničko fotografiranje te druženje uz prigodni domjenak.

 

Zajednička fotografija sudionika sjednice

 

tekst i foto: tajnik Vatrogasne zajednice

Varaždinske županije
Zvonko Videc, dipl. ing.