4. Kup Mirka Gašparuša – Miče u brzom spajanju usisnog voda

 

Kup u brzom spajanju usisnog voda održava se u spomen i čast prerano preminulog aktivnog člana i dugogodišnjeg predsjednika DVD-a Šćepanje Mirka Gašparuša – Miče.

 

..U subotu 3. ožujka 2018.  u dvorani Osnovne škole Breznički Hum održan je 4. kup u brzom spajanju usisnog voda, a pod organizacijom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šćepanje. Natjecanje je memorijalnog karaktera i održava se u spomen i čast prerano preminulog aktivnog člana i dugogodišnjeg predsjednika društva Mirka Gašparuša – Miče.

 

 

..Natjecanje je otvorio predsjednik društva Ivica Mahnet koji se s nekoliko riječi obratio okupljenoj obitelji Gašparuš, članovima te prisutnim gostima. Svečanost otvorenja natjecanja uveličali su svojim prisustvom i načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Saša Lenček, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc  te predstavnici Vatrogasne zajednice općine Breznički Hum – predsjednik  Branko Matak i zapovjednik Alenko Vnučec. Izaslanstvo društva položilo je vijenac i zapalilo svijeće na grobu preminulog Mirka.

 

Otvorenje 4. Kupa Mirka Gašparuša – Miče

 

..Natjecanje se održavalo u četiri kategorije – muški A, muški B, žene A i žene B. U kategoriji muških A ekipa prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Repušnica ispred DVD-a Sveti Petar Orehovec i DVD-a Drašković. U kategoriji ženskih A ekipa najbolje su bile cure iz DVD-a Ribnica I, a drugo i treće mjesto osvojile su ekipe DVD-a Haganj i Ribnica II. U kategoriji muški B prvo mjesto zauzela je ekipa DVD-a Ribnica, a slijede ih ekipe iz Leskovca i Vrtlinovca. U kategoriji ženskih B ekipa prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Ribnica.

 

Na dvije staze snage su odmjerile muške i ženske ekipe

 

..Na kraju je uslijedio super kup u kojem je najbolja bila ženska ekipa DVD-a Ribnica I, a drugo i treće mjesto osvojile su ekipe DVD-a Haganj i DVD-a Ribnica žene B. U muškom super kupu najbolji su bili vatrogasci JVP Zagreb ispred DVD-a Ribnica i DVD-a Leskovec. Najboljim ekipama dodijeljene su novčane te druge vrijedne nagrade sponzora u obliku vatrogasne opreme. Pobjednicima super kupa uručeni su i prijelazni pehari, sponzora poduzeća Vatropromet d.o.o. iz Zagreba. Sve ekipe koje su sudjelovale na natjecanju dobile su vino Vinarije Šafran.

 

..Ukupno najbolje ostvareno vrijeme Kupa te pehar za taj uspjeh osvojila je muška B ekipa DVD-a Ribnica.

 

..Proglašenje rezultata te dodjela pehara, nagrada, zahvalnica i poklona ekipama, sucima i sponzorima natjecanja, održalo se u prostorijama vatrogasnog doma Šćepanje. Uz načelnika općine Zorana Hegedića, predsjednika Vatrogasne zajednice općine Breznički Hum Branka Mataka, proglašenju je prisustvovao i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović.

 

 

..Predsjednik DVD-a Šćepanje Ivica Mahnet uputio je riječi zahvale glavnim pokroviteljima Kupa Općini Breznički Hum te poduzeću Vatropromet d.o.o. Zahvale su upućene i sponzorima koji su pomogli oko nagrada za natjecatelje te u samoj organizaciji, a to su: Osnovna škola Breznički Hum, WAM product d.o.o., Pekara Nina, Vinarija Šafran, Salon za masažu i pedikuru Ivančica, Comet d.o.o., Restoran Francina 2, Vinarija Bolfan Vinski Vrh, Omega d.o.o. Breznica, Caffe bar ”Ze”, Hidromehanika d.o.o., Auto Ivec, Cvjećarnica Dada, obrt Humko, AS Lenček, Autoprijevoz Sokser, OPG Gašparuš i Instal-servo Čehulić.

 

..Nakon službenog dijela uslijedio je onaj opušteniji dio, uz zabavu i ples do ranih jutarnjih sati.

 

U znak sjećanja na Miču svi okupljeni napunili su čaše

 

..Okupljenim i najboljim ekipama zahvale na sudjelovanju te čestitke na ostvarenim rezultatima, a članovima društva sve pohvale na realizaciji još jednog uspješnog natjecanja.

 

tekst: DVD Šćepanje

foto: DVD Šćepanje