Kup VZVŽ za vatrogasnu mladež i pomladak

 

Pilot projekt županijskog kup natjecanja za vatrogasnu mladež i pomladak pokrenut na inicijativu Odbora za vatrogasnu mladež i Odbora za natjecanja Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

 

..Svake godine na području Varaždinske županije održava se velik broj vatrogasnih natjecanja koja pritom okupljaju velik broj odjeljenja vatrogasnog pomlatka i mladeži. Po uzoru na kup natjecanje za vatrogasnu mladež Hrvatske vatrogasne zajednice, predsjednik Odbora za vatrogasnu mladež VZŽ Varaždinske Josip Cingesar i njegov zamjenik Ladislav Tuk u suradnji s ostalim članovima odbora pripremili su prijedlog Pravilnika o provedbi vatrogasnog natjecanja Kup Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za pomladak i vatrogasnu mladež. Članovi odbora za natjecanja VZŽ Varaždinske su prijedlog pravilnika doradili i poslali na razmatranje Predsjedništvu Zajednice. Na sjednici održanoj 28. lipnja 2018. članovi Predsjedništva potvrdili su održavanje pilot projekta Kupa VZVŽ donošenjem Odluke o provedbi Kupa VZVŽ za vatrogasni pomladak i mladež te Pravilnik Kupa VZVŽ za pomladak i vatrogasnu mladež. Sukladno zaključku Predsjedništva, nakon održavanja svih kola Kupa provest će se analiza i donijeti zaključak o daljnjem održavanju Kupa ili odustajanju od ove aktivnosti.

..Prema donijetom Pravilniku i Odluci, za domaćine pojedinog kola Kupa odabrana su društva koja godinama uspješno organiziraju vlastita natjecanja. Iz rezultata postignutih na natjecanjima za poredak u Kupu uzet će se rezultati natjecateljskih odjeljenja mladeži i pomlatka s područja Varaždinske županije i prema novoformiranom poretku dodijelit će im se Kup bodovi. Za uvrštavanje u konačni poredak Kupa natjecateljsko odjeljenje mora nastupiti na tri od četiri natjecanja, a ukoliko nastupi na sva četiri za uvrštavanje u poredak uzet će se tri najbolja rezultata odnosno tri najbolja ostvarena mjesta na ntjecanjima i shodno tome osvojeni Kup bodovi.

 

20. Kup Grada Novog Marofa – pomladak u vježbi s brentačama

 

..Do sad su održana tri kola ovog pilot projekta, a domaćini su bili Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Marof, Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Kućan i Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Voća. Sveukupne rezultate natjecanja možete naći u donjoj tablici:

 

Kolo

Mjesto

odžavanja

Naziv natjecanja Napomena
1. .Novi Marof .20. Kup Grada Novog Marofa Rezultati
2. .Gornji Kućan .19. Kup Gornjeg Kućana Rezultati
3. .Donja Voća .“Memorijal Josip Martan” Rezultati
4. .Hrženica .“Kup DVD-a Hrženica 2018” Raspis

 

19. Kup Gornjeg Kućana – mladež na stazi za vježbu s preprekama

 

Memorijal Josip Martan u Donjoj Voći – akcija u 3. dionici vježbe za mladež

 

..Poredak u Kupu nakon 3 održana kola po kategorijama je sljedeći:

....vatrogasni pomladak

....vatrogasna mladež

 

..Prema prikazanom redoslijedu odjeljenja, a u skladu s Pravilnikom Kupa, u borbu za odličja i pehare mogu se uključiti svi koji ostvare tri nastupa u kolima Kupa, a to su trenutno 13 muških odjeljenja i 6 ženskih odjeljenja u kategoriji pomlatka te 9 muških odjeljenja i 5 ženskih odjeljenja u kategoriji mladeži. Nagrade sudionicima ovogodišnjeg Kupa VZVŽ za pomladak i vatrogasnu mladež bit će dodijeljene na prigodnoj svečanosti tijekom jeseni.

 

tekst: Zvonko Videc

foto: VZVŽ