Vatrogasna mladež DVD-a Novi Marof nastupila na Vatrogasnoj olimpijadi u Villachu

 

Viceprvaci s državnog natjecanja u Puli sudjelovali na Vatrogasnoj olimpijadi u austrijskom Villachu

 

Kao što je bilo najavljeno, odjeljenje vatrogasne mladeži Dobrovoljnog vatrogasno društva Novi Marof, dječaci i djevojčice u dobi od 12 do 16 godina, nastupilo je na ovogodišnjem 21. međunardnom vatrogasnom natjecanju vatrogasne mladeži, popularno zvanoj „vatrogasna olimpijada“, koje se održavalo od 09. do 16. srpnja u austrijskom gradu Villachu.

Prema odredištu se krenulo u nedjelju 09. srpnja, u ranim jutarnjim satima, te se u Villach stiglo nakon nekoliko sati vožnje. Odjeljenje je bilo smješteno u jednoj od škola zajedno s ostale dvije ekipe iz Hrvatske, te nekoliko desetaka ekipa iz ostalih zemalja učesnica natjecanja.

 

 

Članovi odjeljenja mladeži DVD-a Novi Marof s voditeljima

 

Sukladno programu natjecanja kroz svih sedam dana boravka u Austriji, odjeljenje je sudjelovalo u nizu aktivnosti koje su prethodile samom službenom nastupu, a i nakon njega –  dva službena treninga, sudjelovanje u predstavljanju nacija, osmišljavanju i opremanju hrvatske kućice-štanda, sudjelovanje u „igrama kampa“, ceremonijama otvaranja i zatvaranja natjecanja, obilazak Villacha, izlet u obližnja turistička mjesta, itd.

Na službenom fotografiranju pred nastup na natjecanju

 

Sam službeni nastup novomarofska ekipa imala je u četvrtak 13. srpnja oko 11 sati, što je bilo popraćeno gromoglasnim navijanjem stotina navijača iz Hrvatske, članova cijele hrvatske vatrogasne reprezentacije te navijača koji su vatrogasnim vozilima, autobusima i osobnim vozilima stigli u Villach bodriti naše predstavnike na ovom velikom natjecanju.

Rezultat nastupa je više nego zadovoljavajući, budući su u konkurenciji od 50-ak ekipa, osvojili 17. mjesto i plasman u ukupnom poretku u srebrnu skupinu, a da je bilo malo sportske sreće i da se nije dogodila greška, plasman bi bio još bolji i osvojilo bi se 12. mjesto kao i na prošloj olimpijadi u poljskom Opoleu, 2015. godine.

Odjeljenje s voditeljem i predsjednikom DVD-a pred službenim “zidom” natjecanja mladeži

Odjeljenje se u Novi Marof vratilo u nedjelju 16. srpnja u ranim posljepodnevnim satima, gdje su ih uz članove i članice DVD-a Novi Marof dočekali i nihovi roditelji te gradonačelnik grada Novog Marofa Siniša Jenkač, koji im je uputio čestitke na uspješnom nastupu i postignutom rezultatu.

 

Spomen medalja s Vatrogasne olimpijade u Villachu

 

Certifikat DVD-u Novi Marof o sudjelovanju na Vatrogasnoj olimpijadi

 

Važno je napomenuti da su novomarofsku ekipu sačinjavali: Ladislav Tuk i Hrvoje Kiđemet kao voditelji ekipe, te članovi Ariana Stanko, Marino Koščak, Patricija Ožinger, Nikola Purgar, Lovro Tuk, Karlo Budanec, Filip Žuti, David Topolovec, David Petrić, Mihael Horvat.

Isto tako, na istom natjecanju sudjelovao je i predsjednik DVD/VZG Novi Marof Nedeljko Vukalović koji je bio član međunarodnog voditeljstva ovog natjecanja i član međunarodnog odbora za natjecanja CTIF-a te je obnašao i dužnost zamjenika voditelja hrvatske vatrogasne reprezentacije.

 


tekst: Nedeljko Vukalović

foto: DVD Novi Marof