Održano jubilarno 20. vatrogasno natjecanje “KUP GRADA NOVOG MAROFA”

 

20. put održano natjecanje “Kup grada Novog Marofa”, sudjelovalo gotovo 100 odjeljenja.

 

..Već tradicionalno, sredinom lipnja, novomarofski vatrogasci organiziraju vatrogasno natjecanje “KUP grada Novog Marofa”, za natjecateljska odjeljenja u kategorijama pomlatka, mladeži i odraslih ekipa. Tako je bilo i ove subote, 16. lipnja 2018., kada je organiziran jubilarni dvadeseti KUP, na kojem se okupio rekordan broj odjeljenja, natjecatelja, gostiju,… više od 1 200 učesnika. Organizator je bio DVD Novi Marof i VZ Grada Novog Marofa, budući se u sklopu KUP-a održalo i gradsko vatrogasno natjecanje novomarofske zajednice. Pokrovitelji su bili Grad Novi Marof, novomarofska tvrtka Knauf Insulation, a svojim donacijama i sponzorstvima desetak sponzora također su pripomogli realizaciji natjecanja.

..U šest natjecateljskih kategorija, prijavilo se ukupno 101 odjeljenje, a po završetku natjecanja i proglašenju rezultata, broj ekipa koje su nastupile i uzele učešće na ovom do sada najvećem natjecanju u Novom  Marofu, bio je 95. Natjecateljska odjeljenja došla su iz osam županija, vježbe je ocjenjivalo 30 vatrogasnih sudaca, a cijelu organizaciju i realizaciju ovog velikog projekta odradilo je 50-ak članova DVD-a Novi Marof i u pripremama dan ranije desetak članova zapovjedništva VZG Novog Marofa.

..

 

..Nagrade svim učesnicima u vidu učesničkih medalja i diploma, te statue Sv.Florijana za tri prvoplasirane ekipe i prijelazne pehare u svim kategorijama kao i prijelazni pehar ukupnom pobjedniku natjecanja, uručili su visoki gosti i uzvanici – gradonačelnik grada Novog Marofa Siniša Jenkač, počasni predsjednik VZŽ Zvonko Biškup, počasni predsjednik VZG Antun Kos, počasni zapovjednik VZG Antun Štorga, počasni tajnik VZG i počasni predsjednik DVD-a Vinko Pošta, dopredsjednik VZG Marijan Gradiščak, zapovjednik VZG Zdenko Lacković, tajnik VZG Dalibor Puškadija i dozapovjednik DVD-a Dubravko Štefec.

 

 

 

..Rezultati 20. “KUP-a grada Novog Marofa” su sljedeći:

u kategoriji POMLADAK ženski, nastupilo je 9 odjeljenja, a tri prvoplasirana odjeljenja bila su: 
...– treće mjesto osvojile su djevojčice DVD-a Sudovec, drugo mjesto djevojčice DVD-a Novi Marof, a osvajači prvog mjesta i prijelaznog pehara bile su djevojčice DVD-a Brstec.

u kategoriji POMLADAK muški, nastupilo je 25 odjeljenja, a tri prvoplasirana odjeljenja bila su:
...– treće mjesto osvojili su dječaci DVD-a Gornji Kućan, drugo mjesto također dječaci DVD-a Novi Marof, a osvajači prvog mjesta i prijelaznog pehara dječaci DVD-a Podevčevo.

u kategoriji MLADEŽ ženska, nastupilo je 15 odjeljenja, a tri prvoplasirana odjeljenja bila su:
...– treće mjesto osvojile su članice DVD-a Šandorovec, drugo mjesto osvojile su članice DVD-a Donja Voća, a osvajačice prvog mjesta i prijelaznog pehara članice DVD-a Krapinske Toplice.

u kategoriji MLADEŽ muška, nastupilo je 24 odjeljenja, a tri prvoplasirana odjeljenja bila su:
...– treće mjesto osvojile su članovi DVD-a Nuštar, drugo mjesto članovi DVD-a Novi Marof, a osvajači prvog mjesta i prijelaznog pehara dječaci DVD-a Donja Voća.

u kategoriji odraslih ŽENSKIH ekipa, nastupilo je sedam odjeljenja, a tri prvoplasirana odjeljenja bila su:
...– treće mjesto osvojile su članice DVD-a Novi Marof, drugo mjesto članice DVD-a Donji Kneginec, a osvajačice prvog mjesta i prijelaznog pehara bile su članice DVD-a Šćepanje.

u kategoriji odraslih MUŠKIH ekipa, nastupilo je 15 odjeljenja, a tri prvoplasirana odjeljenja bila su:
...– treće mjesto osvojili su članovi DVD-a Remetinec, drugo mjesto članovi DVD-a Donja Gračenica, a osvajači prvog mjesta i prijelaznog pehara bili su članovi DVD-a Biškupec koji su kao ekipa s najbolje ostvarenim vremenom na ovogodišnjem KUP-u osvojili i PRIJELAZNI PEHAR KUP-a GRADA NOVOG MAROFA.

 

 

..Rezultati gradskog vatrogasnog natjecanja Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa, koje je ujedno bilo i izlučno natjecanje za nastup na županijskim natjecanjima vatrogasaca, vatrogasne mladeži i pomlatka, bili su sljedeći:

u kategoriji POMLADAK ženski, nastupila su tri odjeljenja, a poredak je bio sljedeći:
...– treće mjesto osvojile su djevojčice DVD-a Oštrice, drugo mjesto djevojčice DVD-a Sudovec, a osvajačice prvog mjesta bile su djevojčice DVD-a Novi Marof.

u kategoriji POMLADAK muški, nastupilo je osam odjeljenja, a tri prvoplasirana odjeljenja bila su:
...– treće mjesto osvojili su dječaci DVD-a Strmec, drugo mjesto osvojili su dječaci DVD-a Novi Marof, a osvajači prvog mjesta i prijelaznog pehara za pomladak VZG bili su dječaci DVD-a Podevčevo.

u kategoriji MLADEŽ ženska, nastupile su dvije ekipe, pri čemu su drugo mjesto osvojile djevojčice DVD-a Podevčevo, a prvo mjesto i prijelazni pehar osvojile su djevojčice DVD-a Remetinec.

u kategoriji MLADEŽ muška, nastupilo je sedam odjeljenja, a tri prvoplasirana odjeljenja bila su:
...– treće mjesto osvojili su članovi DVD-a Sudovec, drugo mjesto osvojili su dječaci DVD-a Remetinec, a osvajači prvog mjesta i prijelaznog pehara bili su dječaci DVD-a Novi Marof.

u kategoriji ŽENA “B”, nastupila je samo jedna ekipa – iz DVD-a Novi Marof, te time ujedno i osvojila prvo mjesto u toj kategoriji.

u kategoriji ŽENA “A”, nastupile su tri ekipe a poredak je bio sljedeći:
...– treće mjesto osvojile su članice DVD-a Sudovec, druge su bile članice DVD-a Oštriceosvajačice prvog mjesta i prijelaznog pehara bile su članice DVD-a Novi Marof.

u kategoriji MUŠKIH “B”ekipa, nastupila su četiri odjeljenja, a tri prvoplasirana odjeljenja bila su:
...– treće mjesto osvojili su članovi DVD-a Strmec, drugo mjesto članovi DVD-a Novi Marof i osvajači prvog mjesta i prijelaznog pehara bili su članovi DVD-a Remetinec.

u kategoriji MUŠKIH “A”ekipa, nastupilo je šest odjeljenja, tri prvoplasirana odjeljenja bila su:
...– treće mjesto osvojili su članovi DVD-a Oštrice, drugo mjesto članovi DVD-a Remetinec i osvajači prvog mjesta i prijelaznog pehara bili su članovi DVD-a Novi Marof.

..PRIJELAZNI PEHAR VATROGASNE ZAJEDNICE GRADA NOVOG MAROFA kao ekipa s najbolje ostvarenim vremenom na ovogodišnjem gradskom vatrogasnom natjecanju novomarofske zajednice osvojila je muška “B” ekipa DVD-a Remetinec.

 

 

Uz spomenuta dva domaća natjecanja, rezultati natjecateljskih odjeljenja vatrogasne mladeži i pomlatka s područja Varaždinske županije obradit će se i kao rezultati 1. kola Kupa Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za ove dvije natjecateljske kategorije.

 

 

tekst: Nedeljko Vukalović

foto: DVD Novi Marof