Javna pokazna vatrogasna vježba u Družbincu

Zajednička pokazna vježba postrojbi iz VZO Petrijanec održana u Družbincu

U subotu, 11.6.2016. godine u Družbincu, uz nazočnost načelnika općine Petrijanec Vladimira Kurečića te vršitelja dužnosti županijskog vatrogasnog zapovjednika Dejana Ivanušca, Vatrogasna zajednica općine Petrijanec održala je redovnu pokaznu vatrogasnu vježbu. Na vježbi su sudjelovale vatrogasne postrojbe DVD-a Petrijanec, DVD-a Strmec Podravski, DVD-a Nova Ves, DVD-a Družbinec i DVD-a Majerje.

Vježba je izvedena pod pretpostavkom požara lovačkog doma u Družbincu, koji se proširio na okolnu šikaru te je predstavljao opasnost od širenja na obližnje stambene objekte. Gašenju objekta pristupaju DVD Petrijanec i DVD Nova Ves s navalnim vozilima a kako u neposrednoj blizini nema izvora vode, ostala društva zatvorenom relejnom dobavom osiguravaju dodatne količine vode potrebne za gašenje. Ukupno su sudjelovala 42 operativna vatrogasca s dva navalna te tri kombi vozila. Vježbom je rukovodio zapovjednik DVD-a Petrijanec i zamjenik zapovjednika VZO Petrijanec David Lukaček. Vježba se provodila u svrhu provjere sustava uzbunjivanja i spremnosti vatrogasnih postrojbi s područja općine Petrijanec, provjere ispravnosti opreme te približavanja vatrogasne djelatnosti mještanima.

Osvrt na vježbu na kraju je dao zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Petrijanec  Krunoslav Jovan, koji je izrazio zadovoljstvo ishodom iste. Završnu ocjenu vježbe dao je v.d. županijskog vatrogasnog zapovjednika Dejan Ivanušec koji je istaknuo da je provođenje takvih pokaznih vježbi prilika da se poboljša vatrogasna spremnost, a i na eventualnim nedostacima ili propustima usavrši rad vatrogasnih postrojbi.

Na kraju vježbe, koja je održana u sklopu obilježavanja dana Općine Petrijanec prisutnima su se obratili načelnik Općine Petrijanec Vladimir Kurečić te predsjednica Vatrogasne zajednice općine Petrijanec Nataša Šincek, koji su sudionicima čestitali na uspješno odrađenoj vježbi te izrazili zadovoljstvo prije svega brojnošću i osposobljenošću operativnih vatrogasaca.

 


tekst: Nataša Šincek

foto: VZO Petrijanec