Članovi Predsjedništva VZVŽ u posjetu Hrvatskom Saboru

 

Članovi Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije na poziv saborskog zastupnika Anđelka Stričaka posjetili Hrvatski Sabor.

 

..Osamnaest članova Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije odazvalo se pozivu saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, i samog člana DVD-a Čanjevo, da u srijedu 7. ožujka 2018. posjete najviše predstavničko tijelo u Republici Hrvatskoj te se na licu mjesta upoznaju s ovom institucijom i njenim radom.

 

Članovi Predsjedništva VZVŽ s Anđelkom Stričakom na poznatim stepenicama Sabora

 

Kod Bašćanske ploče – mjesto gdje je nešto ranije izjavu za sredstva priopćavanja dala saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš

 

..Tijekom radnog sastanka Anđelko Stričak je članovima Predsjedništva, kao i svim vatrogascima na području Varaždinske županije, uputio izraze zahvale za sve što rade po pitanju zaštite od svih ugroza koje prijete stanovništvu, ali i spašavanja prilikom njihovog nastanka. Naglasio je da su vatrogasci temeljna snaga u sustavu civilne zaštite, koji prvi izlaze na mjesto događaja kad se za to pojavi potreba. Pohvalio je rad vatrogasaca koji često izlažu svoje zdravlje i život da bi pomogli ljudima u nevolji.

 

Radni sastanak održan je u dvorani Stjepan Radić

 

Domaćini posjeta s predsjednikom VZVŽ Nedeljkom Vukalovićem i županijskim vatrogasnim zapovjednikom Ivicom Labašem

 

..U ulozi sudomaćina varaždinsku delegaciju je pozdravio i Stričakov klupski kolega, ujedno i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Ante Sanader koji je prisutne upoznao s aktualnostima u pripremi prijedloga novog Zakona o vatrogastvu, naporima za osiguranje dodatnih sredstava za ravnomjerno financiranje vatrogastva na području Republike Hrvatske u iznosu 150 milijuna kuna, kao i pripremama za predstojeću požarnu sezonu. Pohvalio je i rad Anđelka Stričaka u Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Tijekom obraćanja, Josip Križanić je izrazio uvjerenost u postizanje općeg konsenzusa među članovima Sabora prilikom donošenja novog zakona te se pridružio pohvalama svojih prethodnika na rad vatrogasaca.

 

 

..Predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović u ime prisutnih članova Predsjedništva je zahvalio na pozivu te tijekom svog obraćanja izrazio nadu da će se kod pripreme prijedloga zakona voditi računa o specifičnostima raznih dijelova domovine te da će novi zakon biti donesen na korist i dobrobit svima koji se bave ovom humanom djelatnošću. Pozvao je domaćine ovog susreta u posjet Zajednici kad krene javna rasprava o prijedlogu zakona. Županijski vatrogasni zapovjednik Ivica Labaš nadovezao se na predsjednikove riječi izrazima zahvale za potporu zastupnika vatrogastvu te naglasio da će vatrogasci s područja Varaždinske županije, kao i uvijek do sad, u skladu sa svojim mogućnostima pružati ispomoć kolegama diljem domovine kad za to bude potrebe.

 

 

..U nastavku posjeta članovi Predsjedništva razgledali su prostore Sabora te s galerije sabornice pratili dio plenarne sjednice tijekom koje se raspravljalo o prijedlogu Zakona o strateškim investicijskim projektima. Između dva govornika u raspravi, predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je pozdrave članovima delegacije što su prisutni saborski zastupnici popratili pljeskom.

 

Članovi Predsjedništva VZVŽ s domaćinima na galeriji sabornice

 

 

Fotografija s domaćinima posjeta pred slikom prvog saziva Sabora RH

 

Aktualni i počasni predsjednik VZVŽ pred bistom Ante Starčevića (Oca Domovine)

 

..Tijekom obilaska Sabora članovi delegacije susreli su mnoge zastupnike kojima su, bez obzira na stranačku pripadnost, izmamili smješak na lice i koji nisu štedjeli riječi pohvale vatrogascima.

..Nakon posjeta Saboru, članovi delegacije su se zadržali u kraćem posjetu kolegama i razgledavanju vatrogasne postaje Centar Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.


Pogled iz VOC-a – dio dvorišta JVP Zagreb, postaja Centar


tekst: tajnik VZŽ Varaždinske

Zvonko Videc, dipl.ing.

foto: Siniša Kalajdžija