U Novom Marofu održana 95. sjednica Skupštine DVD-a

 

Druge subote u ožujku Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Marof održalo je 95. redovnu izvještajnu godišnju sjednicu Skupštine.

 

..Druge subote u ožujku Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Marof održalo je 95. redovnu izvještajnu godišnju sjednicu Skupštine, na kojoj su se podnjela izvješća o radu Društva u prošloj 2017. godini, te se usvojile smjernice i planovi za rad u ovoj 2018. godini.

..Od uzvanika i gostiju Skupštini su prisustvovali gradonačelnik grada Novog Marofa g. Siniša Jenkač, zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije g. Ivica Labaš, tajnik Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa Dalibor Puškadija, predstavnici desetak okolnih vatrogasnih Društava, kao i prijateljskog društva DVD Medulin te predstavnici triju slovenskih vatrogasnih organizacija, PGD Dragatuš, PGD Zbelovo i PGD Klek.

 

 

..Skupštinu je otvorio i vodio predsjednik Društva Nedeljko Vukalović.

..U prvom dijelu sjednice Skupštine podnijeta su izvješća o radu Društa u 2017. godini, te su usvojene izmjene i dopune programa rada i financijskog plana za 2018.

..Preko izvješća Upravnog odbora, članovi Skupštine bili su upoznati sa cjelokupnim radom DVD-a u 2017. iz kojeg bi se izdvojilo:

..– Na kraju prošle godine u DVD Novi Marof bilo je učlanjeno ukupno 159 članova u svim kategorijama članstva, od kojih su 34 člana u aktivnoj i 8 članova u pričuvnoj operativnoj postrojbi, dok su ostali članovi u drugim kategorijama članstva, od čega bi se posebno izdvojila vatrogasna mladež, ukupno 21 članova i članica te 32 pripadnika podmladka od 6 do 12 godina.

..– Vatrogasna postrojba DVD-a u prošloj godini intervenirala 58 puta, od čega 41 puta zbog požara, 17 puta zbog tehničkih intervecija, te su 30-ak puta novomarofski vatrogasci pružali razne usluge svojim vozilima i opremom (prijevoz vode, ispiranje odvodnih kanala, ispumpavanje bunara, dežurstva i sl.).

..Kao i prethodnih godina tako i u prošloj, DVD Novi Marof imao je više natjecateljskih odjeljenja u gotovo svim kategorijama članstva koji su na 38 nastupa osvojili ukupno 23 pehara za  prvo, drugo ili treće mjesto. Najveći uspjeh u prošloj godini ostvarilo je odjeljenje muške vatrogasne mladeži DVD-a nastupom na međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži u austrijskom Villachu sredinom srpnja prošle godine i osvajanjem 12. mjesta ukupnog poretka u svojoj kategoriji.

..– Da bi se sve te aktivnosti odradile i uspješno izrealizirale članovi i članice Društva uložili su uz sav trud i oko 10 000 sati dobrovoljnog rada.

..

..U drugom, svečanom dijelu, članovima i članicama Skupštine obratili su se gosti i uzvanici, a potom su dodijeljena određena priznanja i odlikovanja za dugogodišnji uspješan rad u vatrogastvu.

..Za 60 godina rada u vatrogastvu vatrogasnu spomenicu dobio je Franjo Vuradin, počasni dopredsjednik Društva, za 40 godina rada u društvu vatrogasnu spomenicu dobio je počasni član Društva Zdravko Vukalović, dok su za 30 godina rada u vatrogastvu vatrogasne spomenice dobili Ivan Žugec i Antun Svrtan. Prigodnu plaketu u vidu pohvale za nastup i sudjelovanje na već spomenutom međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži primilo je 13-oro članova i članica Društva.

..Isto tako, prema prijedlogu Upravnog odbora, Skupština je prihvatila i donijela odluku da je za 2017. godinu najvatrogasac DVD-a Novi Marof Marko Šafran.

 


 

 

 

 

Najvatrogasac DVD-a Novi Marof za 2017. godinu je Marko Šafran

 

 

tekst: Nedeljko Vukalović

foto: DVD Novi Marof