Održana izvještajna i izborna sjednica Skupštine VZVŽ

 

VZVŽ i dalje će voditi Nedeljko Vukalović, dok će dužnost zamjenika predsjednika obnašati Saša Lenček.

Na području Republike Hrvatske za vatrogasne organizacije 2017. je godina početka novog četverogodišnjeg mandatnog razdoblja. Od početka godine na području Varaždinske županije u gotovo svim vatrogasnim organizacijama provedena je obveza organizacije izborno-izvještajnih sjednica  Skupština, na kojima su potvrđeni dosadašnji ili izabrani novi dužnosnici.

Želeći zahvaliti članovima radnih tijela Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za rad i doprinos vatrogastvu u županiji u proteklom mandatnom razdoblju, Predsjedništvo Zajednice sazvalo je izvještajnu sjednicu Skupštine koja je održana 19. travnja u Jalžabetu. Na toj sjednici podnijeta su izvješća o radu Zajednice i njenih članica i članove protekle godine, financijsko i izvješće Nadzornog odbora. Donešene su sve potrebne odluke za redovan rad Zajednice tijekom 2017. godine kao i izmjena i dopuna Statuta Zajednice. Na kraju sjednice, uz  prigodne govore predstavnika domaćina, prisutnima su se obratili saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća dr. sc. Josip Križanić, načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić, predsjednik VZO Jalžabet Vladimir Pavličević te predsjednik DVD-a Jalžabet Vladimir Huzjak. Svim DVD-ima domaćinima sjednica Skupštine te članovima radnih tijela Zajednice u mandatnom razdoblju 2013.-2017. dodijeljene su zahvalnice i plakete. Brončanu plaketu za poseban doprinos razvoju vatrogastva na području Varaždinske županije te za rad u tijelima Zajednice tijekom tri mandata primili su Nedeljko Vukalović, Zvonko Videc, Nenad Cindori, Dominik Dušak, Davor Hojski, Mario Šargač, Darko Majhen, Mario Grabar, Dragutin Bestijanić, Saša Lenček, Renato Podbojec, Marin Bužanić, Darko Marković, Nikola Sedlar i Danijel Godinić, a za četiri mandata srebrnu plaketu Ivica Labaš, Miljenko Grudiček, Vladimir Pavličević i Ivan Ivančan. Dodijeljena je i diploma o stjecanju zvanja viši vatrogasni časnik Domagoju Borovcu te zvanja počasni vatrogasni časnik Ivanu Špirancu.

 

 

U petak, 26. svibnja 2017. godine, u Olimpijskoj dvorani DVD-a Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu održana je i izborna sjednica Skupštine VZ Varaždinske županije. Uz redovno donošenje Poslovnika o radu Skupštine i iznošenje osvrta o radu Zajednice u 2016. godini i proteklom mandatnom razdoblju, donesena je razrješnica predsjedniku i zamjeniku predsjednika, Predsjedništvu i Nadzornom odboru Zajednice. Nakon verifikacije sastava Predsjedništva i Zapovjedništva Zajednice u mandatnom razdoblju 2017.-2021. godine započeo je postupak izbora dužnosnika i radnih tijela VZ Varaždinske županije koje prema Statutu Zajednice imenuje Skupština.

Sukladno Poslovniku i Statutu VZŽ, između dva kandidata za obje dužnosti tajnim glasovanjem u izboru za predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije izabran je Nedeljko Vukalović, drugi mandat za redom, dok je za zamjenika predsjednika Zajednice odabran Saša Lenček.

 

 

 

Nadzornim odborom Zajednice u narednom mandatnom razdoblju uz četiri preostala člana predsjedat će Darko Marković.

Pred sam kraj sjednice, dodijeljena su vatrogasna odlikovanja za međunarodnu suradnju zamjeniku predsjednika Gasilske zveze Podravske regije Janezu Liponiku, organizatoricama i voditeljicama nekoliko međunarodnih razmjena mladih i desetak treninga mentorjev mladine Mariji Kunstelj i Saši Kovačević, dok će ista biti naknadno uručena i predsjedniku GZ Podravske regije Janezu Mercu. Srebrnu plaketu Zajednice primili su Območna gasilska zveza Ptuj, Milenko i Biškup Božidar Horvat, a brončanu u ime glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića njegov izaslanik, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje u Varaždinu Zdravko Vrbanić i Nenad Radojčić, direktor tvrtke Vatrpromet d.o.o.

 

 

Prigodnim govorima, uz izraze zahvale za suradnju i čestitke dosadašnjem vodstvu kao i želje za uspješan rad novoizabranim dužnosnicima i članovima radnih tijela, prisutnima su se obratili župan Varaždinske županije Predrag Štromar, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika Željko Sutlar, izaslanik članica Koordinacije vatrogasnih zajednica SZ Hrvatske Andreas Lisjak te dobitnici vatrogasnog odlikovanja za međunarodnu suradnju Janez Liponik, Marija Kunstelj i Saša Kovačević.

 

 

 

v.d. tajnika Vatrogasne zajednice

Varaždinske županije
Zvonko Videc, dipl. ing.