Vatrogasno vjenčanje u Imbriovcu

Vatrogasna vjenčanja nisu čest događaj, a kad se održavaju dolazi do izražaja kreativnost vatrogasaca.

Vatrogasna vjenčanja ne održavaju se često. Zadnje kojeg se vjerojatno sjećate bilo je u Svetom Đurđu, gdje su vatrogasci mladence ispratili kroz špalir mlazeva crveno-bijelo-plave boje…

U subotu, 26. svibnja 2016. Rajko Solar krenuo je Mercedesom po izabranicu svog srca Moniku Novosel.  Nije to bilo kakvo vozilo te marke već vatrogasno. Jer, njih dvoje su članovi DVD-a Imbriovec u VZO Jalžabet. Kako dolikuje jednom vatrogasnom vjenčanju, u zajednički život krenuli su u pratnji svojih kolega iz DVD-a, a na izlazu iz crkve dočekao ih je svečani ešalon gdje su kolege od usisnih cijevi formirali lukove ispod kojih su mladoženja i mlada morali proći do vozila.

Svadba je nastavljena u vatrogasnom domu, gdje se u tijekom večeri odigrala i prava primopredaja novog vatrogasnog „vozila“ mladom bračnom paru odnosno predsjedniku i tajnici DVD-a. Članovi DVD-a na korištenje su im predali nova ručna kolica obojena u crveno s ispisanim nazivom DVD-a. Uz konstataciju da će najvjerojatnije mladoj dobro doći već ujutro kad će krenuti prema njihovom ljubavnom gnijezdu, uslijedila je i probna vožnja po plesnom podiju, što je među uzvanicima izazvalo buru oduševljenja i salve smijeha.

Mladom bračnom paru želimo sreću u zajedničkom životu, a u vatrogasnom mnogo uspjeha u radu za dobrobit njihovog matičnog društva i društvene zajednice!

 

 

 

 

 

 tekst i foto: DVD Imbriovec