30. izvještajna sjednica Skupštine VZVŽ

 

Domaćin 30. izvještajne sjednice Skupštine bio je DVD Svibovec Podravski.

..DVD Svibovec Podravski bio je domaćin 30. redovne izvještajne sjednice skupštine Vatrogasne zajednice Varaždinske županije koja je održana 26. 04. 2018. godine u prostorijama TKIC-a Svibovec Podravski. Skupštini su uz članove prisustvovali i brojni gosti – izaslanik predsjednika i načelnika HVZ-a i predsjednik vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Domagoj Bačani, izaslanik župana Varaždinske županije i zamjenik pročelnika za komunalno gospodarstvo i civilnu zaštitu Tomislav Jarmić, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske žuapnije Zvonko Biškup, predstavnici Vatrogasne zajednice Međimurske županije Robert Meglić te Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan i Stjepan Varmuža, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Varaždin Zdravko Vrbanić, direktor tvrtke Vatropromet d.o.o. Nenad Radojčić. Uvodnim riječma prisutne su s vatrogastvom i općinom upoznali domaćini, predsjednik DVD-a Svibovec Podravski Marijan Videc i predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Domagoj Bačani.

 

Radno voditeljstvo sjednice Skupštine – Marijan Videc, Ivica Labaš, Nedeljko Vukalović i Saša Lenček (slijeva nadesno)


..Nakon uvoda, prema ustaljenom dnevnom redu predsjednik Zajednice Nedeljko Vukalović prisutnim članovima i uzvanicima je prezentirao izvješće o radu i financijsko izvješće Zajednice za 2017. godinu. Godina 2017. u vatrogastvu Varaždinske županije ostat će zabilježena po nizu događaja i dostignuća, no prije svega po daljnjem profiliranju vatrogastva kao temeljnog čimbenika sustava zaštite i spašavanja. Statistika vatrogasnih intervencija iz godine u godinu sve je više neumoljiva te obuhvaća sve veći broj različitih događaja u kojima se traži žurni angažman osposobljenih kadrova i njihova tehnika. Tijekom 2017. godine na području Varaždinske županije provedene su 1033 vatrogasne intervencije od kojih su postrojbe dobrovoljnih vatrogasnih društava samostalno djelovale na 689 intervencija, dok je Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina provela 344 intervencije, od čega 44 zajedničke s postrojbama DVD-ova. U svim su intervencijama sudjelovala su ukupno 7132 vatrogasaca s 1731 vozila, pri čemu je utrošeno 12698 radnih sati. Usporedbom s prethodnom 2016. godinom kada bilježimo ukupno 539 intervencija, razvidno je kako se broj intervencija povećao za 92%. Pozitivan je i  interes iznimno velikog broja članstva dobrovoljnih vatrogasnih društava glede provedbe svih oblika obrazovanja, od osposobljavanja za stjecanje vatrogasnih zvanja do usavršavanja za pojedine specijalnosti. Tijekom 2017. godine na nekom od spomenutih programa edukacije zabilježen je velik broj od preko 500 polaznika, odnosno praktično svaki četvrti operativni član nekog od 122 DVD-a na području Varaždinske županije stekao je najmanje jedno novo zvanje ili specijalnost. Tijekom 2017. godine Vatrogasna zajednica Varaždinske županije te njezine članice bilježe brojne zapažene aktivnosti na svim područjima rada, od uspješnog nastupa na 16. Međunarodnom natjecanju vatrogasaca i 21. Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži u Austriji gdje su članovi JVP Varaždin u kategoriji profesionalnih muških „B“ ekipa osvojili 2. mjesto, jačanja suradnje sa stranim vatrogasnim organizacijama, brojnih informativno-promidžbenih aktivnosti itd.

..Sva prezentirana izvješća, planovi i odluke po točkama dnevnog reda usvojeni su jednoglasno.

 

 

 

 

 

..Pred kraj sjednice prisutnim članovima skupštine i uzvanicima su se prigodnim pozdravnim govorima obratili izaslanik HVZ-a i predsjednik vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber, predstavnik varaždinske županije i zamjenik pročelnika za komunalno gospodarstvo i civilnu zaštitu Tomislav Jarmić, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Varaždin Zdravko Vrbanić, direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić koji je sve prisutne pozvao na prezentaciju vatrogasne opreme i tehnike koja će se održati 27. 04. 2018. u Vinici, te  predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Domagoj Bačani. Po završetku službenog dijela, za sve prisutne organiziran je prigodni domjenak.

 

Izaslanik župana Varaždinske županije Tomislav Jarmić

 

Stjepan Skuliber prilikom obraćanja nazočnima

 

Zdravko Vrbanić pozdravio je dobru suradnju vatrogasaca i PUZS Varaždin

 

Nenad Radojčić predaje simboličan dar predsjedniku DVD-a Svibovec Podravski Marijanu Videcu

 

tekst: Miroslav Kelemenić

foto: VZVŽ