Sudionici olimpijade na prijemu kod župana

 

Sudionici Vatrogasne olimpijade pozvani na prijem kod župana Varaždinske županije

 

U četvrtak, 3. kolovoza 2017., u maloj dvorani županijske palače, sudionici Vatrogasne olimpijade održane sredinom srpnja u Villachu nazočili su prijemu kod župana Varaždinske županije Radimira Čačića i njegovog zamjenika Tomislava Paljaka.

 

U obraćanju članovima natjecateljskih odjeljenja mladeži DVD-a Novi Marof te DVD-a Biškupec i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina i njihovom zapovjedniku Ivici Labašu te predsjedniku Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, župan se osvrnuo na dugu i bogatu povijest vatrogastva u Varaždinskoj županiji, njihov značaj u društvu i spremnost da priskoče u pomoć svakome kome je ona potrebna te istaknuo da se građani Varaždinske žuapnije mogu osjećati sigurnima. Svim sudionicima Vatrogasne olimpijade uputio riječi pohvale i čestitke na ostvarenim rezultatima. Pohvalio je i stav vodstva u vatrogastvu da vatrogasce treba nagraditi bez obzira koje rezultate na vatrogasnom natjecanju ostvarili.

 

 

 

Predsjednik VZ Varaždinske županije Nedeljko Vukalović u ime svih sudionika zahvalio je županu i zamjeniku na pozivu i čestitkama te ga u par rečenica upoznao s tijekom natjecanja i postignutim rezultatima cijele hrvatske vatrogasne reprezentacije u kojoj su, među ukupno 16 natjecateljskih odjeljenja, varaždinski i novomarofski vatrogasci sudjelovali s 3. Osvajanjem 2. mjesta u kategoriji profesionalnih B odjeljenja JVP Grada Varaždina, 12. mjestom muškog B odjeljenja DVD-a Biškupec i 17. mjesta muška mladež DVD-a Novi Marof, uz odlične rezultate ostalih odjeljenja, doprinijeli su ukupnom rezultatu gdje su se predstavnici samo pet od 27 nacija uspjeli popeti na pobjedničko postolje i primiti nagrade. Ovi rezultati su dokaz kontinuiranog rada u vatrogasnim organizacijama, a posebno valja naglasiti da je JVP Grada Varaždina 4 puta sudjelovala na olimpijadi, dok je za DVD Biškupec i DVD Novi Marof ovaj nastup bio 3. po redu. Istaknuo je kako je put do same olimpijade nije lagan te da je potrebno mnogo rada i truda za osvojiti plasman na olimpijadu kroz gradsko ili općinsko te potom županijsko i državno natjecanje. 

Na kraju prijema župan je naglasio da će Županija podržavati vatrogasce u okviru svojih mogućnosti te da će dati sve od sebe da nazoči 12. natjecanju vatrogasne mladeži Varaždinske županije 17. rujna 2017. u Lepoglavi.

 

Župan je prisutne upoznao s poviješću Županije i županijske palače

 

Zajednička fotografija ispred županijske palače

tekst i foto: Zvonko Videc