Poziv za sudjelovanje – Međunarodna razmjena mladih (EU – program “Mladi na djelu”)


Poštovani,
pozivamo sve zainteresirane voditelje vatrogasne mladeži i same pripadnike vatrogasne mladeži da sudjeluju u međunarodnoj razmjeni mladih koja će se organizirati u Gorenju nad Zrečami (Slovenija), od 4. do 10. 8. 2013. za 50 mladih sudionika iz Hrvatske i Slovenije.

Ime projekta je GORA: oGenj pOgasi – bRata spAsi!

Projekt je priređen u skladu s programom EU Mladi na djelu, a za detalje se možete informirati u Programskom vodiču, akcija 1.1:

http://www.mobilnost.hr/prilozi/05_1365760003_Programski_vodic_FINAL_dopuna.pdf

Sadržaj programa: razmjena dobre prakse među mladim pripadnicima vatrogasnih organizacija, sport, kretanje u prirodi i zdrav život, izazov zapošljavanja za mlade iz ranjivih skupina, oblikovanje programa za najmlađe članove, međukulturna i europska dimenzija projekta, upoznavanje EU programa za mlade…

Sudionici: u dobi od 15 do 25 godina, do 20% u dobi od 26 do 30 godina, uvjet je zakonit boravak u državi. Ciljna skupina su sadašnji i budući voditelji vatrogasne mladeži.
Hrvatska ima ukupno 25 mjesta.

Radni jezik: hrvatski i slovenski.

Primjeri praktičnih pitanja, koja će biti razrađivana: zašto sam dobrovoljac, moje najbolje iskustvo, što mi se sviđa te što nedostaje kod vatrogasaca, praktična razmjena iskustava u radu s mladim članovima vatrogasnih organizacija, team building, društvene igre (uključujući one na otvorenom) za sve uzraste, kako učimo kroz igru, da li moje misli svi dobro razumiju, slušanje drugačijeg mišljenja, da li se mogu zaposliti jer imam iskustva u dobrovoljstvu, gdje su moje prednosti kod zapošljavanja…

Troškovi: svaki sudionik osigurava 20 EUR (za sudionike iz Varaždinske županije trošak snosi VZ Varaždinske županije), dok sve ostale troškove za smještaj, puni pansion, napitke, radni materijal, rekvizite… osigurava EU preko programa Mladi na djelu i PGD Šinkov Turn.

Molimo da svoje prijave pošaljete na vatra@vzvz.hr najkasnije do 20. 05. 2013. godine.

Povjerenstvo za mladež Vatrogasne zajednice Varaždinske županije razmotriti će sve pristigle prijave te izabrati sudionike u skladu sa sljedećim načelima: uravnotežena zastupljenost spolova, starosna struktura, mladi s manje prigoda… kriteriji su opisani u Programskom vodiču, provjeriti ih možete putem gore navedene Web adrese. O izboru ćete biti obaviješteni do 01. 06. 2013. godine.

Veselimo se izazovu ljeta!

S poštovanjem,

Odbor za vatrogasnu mladež PGD Šinkov Turn                   Predsjednik Povjerenstva za mladež
i skupina suvoditelja ‘GORA’                                             VZ Varaždinske županije

Stjepan Kovaček, dipl. ing.


U privitku:
Originalan dopis VZŽ
Pregled programa aktivnosti u okviru projekta GORA (na slovenskom jeziku)
Prijavnica za projekt međunarodne razmjene mladih GORA